lördag 20 mars 2010

Vårtecken

Plutten sov när jag kom. Jag tassade omkring lite. Myste med Tigern. Sen vaknade han. Då busade vi lite. Det var roligt.

Jag kunde ju inte hålla mig inne när jag var hemma på mossen. Det är ju fantastiskt väder ute. Solen skiner och det är 8 plusgrader. Jag har under en ganska bra tid uppmärksammat att bilen behöver tvättas och städas. Så jag tänkte att idag var en utmärkt dag för att ta tag i detta.

Det tog mig två timmar att bara tvätta den. Avfettning, tvätta, mer avfettning och så lite mer tvättning på det. Sen sken den som en diamant. När det var gjort var jag helt slut. Jag är apdålig på att ta det lugnt. Jag satte mig i solen och drack en påskmust. Det var så sjukt mycket vår. Fåglarna kvittrade och snön smälte. Jag fick se att snödropparna kommit upp och att krokusen är på väg. Helt plötsligt kändes livet lite lättare.


På vägen tillbaka till stan tog jag vägen om kyrkogården. Jag hade köpt med påskliljor till både pappas och morfars gravar. Men jag hade inte riktigt räknat med att det skulle vara så mycket snö kvar där.

Jag blev lite fnissig när jag väl fått pappas blommor på plats. De ser lite malplacerade ut. Det är knappt de syns. Men de finns där, och det är det som är huvudsaken. Och hur fick jag dit dem utan att lämna fotavtryck i snön? Jo, jag gick bakvägen.

1 kommentar:

  1. Påskmust är det bästa vårtecknet! Tätt följt av snödroppar...

    SvaraRadera