lördag 24 juli 2010

Min lördag

Jag vaknade av att mamma ringde 10.20. Vi pratade igår om att vi skulle ta en fika idag när hon skulle till stan. Vi blev nog lika förvånade båda två av att jag sov när hon ringde. Jag brukar ju aldrig sova så länge. Jag skyndade upp, fast mamma sa att jag inte behövde, duschade och gjorde mig i ordning.

Lundstedts café har haft stängt för ombyggnad men hade nyöppning härom dagen. Jag var lite nyfiken på hur det blivit så vi gick dit. Mamma bjöd mig på frukost. Äggsmörgås med ansjovis valde jag. Fisk till frulle. Göttans. Sen satt vi och tittade på folk och pratade om allt mellan himmel och jord. Precis som vi brukar. Så himla mysigt.

Tiden gick jättefort och mamma hade lite bråttom hem eftersom hon snart skulle iväg igen, så vi skiljdes åt. På vägen hem till mitt ringde jag till Jonna och kollade läget. Hon hade inget speciellt för sig så jag bytte ett fik mot ett annat. Vi beklagade oss lite över vårt semesterväder och då kröp det fram att hon inte gjort soldansen som vi bestämt. Inte konstigt att solen inte har setts till, när hon inte hållit sin del av avtalet. När vi skiljdes åt, efter att suttit oss rastlösa, sa jag till henne att gå hem och dansa röven av sig.

Efter att ha lagat middag så intensivt att brandvarnaren gick igång åkte jag hem till Jula för att skjutsa mamma in till stan och tåget till Göteborg. På vägen in till stan stannade vi till hos mormor. När jag öppnade bildörren möttes jag av de finaste blommor jag sett på länge. Jag tror jag är svag för blommor som är asrosa.

Min morbror var också hos mormor. Vi hamnade i en jättekonstig diskussion som slutade med att jag tyckte att han var mer störd än vanligt och han bara flinade.

Nu sitter jag här och funderar på varför det känns som det är söndag idag. Ja, just det. Så var det ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar