måndag 5 juli 2010

Insektsregn

Om jag var blind och inte kunde se, utan bara höra, hade jag trott att det spöregnade när jag åkte hem från jobbet förut. Så sjukt äckligt mycket insikter var det som mötte döden mot bilen. Det var inte vettigt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det gav mig ännu en anledning att vid nästa molniga dag ta tag i det här att tvätta den. Det var hög tid typ förra månaden.

Jag borde även ha förstått där och då att det inte skulle bli speciellt roligt att springa heller. Jag fick villebråd i först högra ögat, sen vänstra. Små villebråd som bara skavde lite och inte gjorde så mycket väsen av sig. Odjuret däremot, som jag i en inandning tvingade halvt ner i min lunga för att sen halvt kräkas upp, var inte att leka med. Det kände som jag fick en skottskada i svalget. Men som sagt. Den kom ut i samma jäkla fart som den kommit in.
Det gjorde mig dock mer uppmärksam på vad som fanns i luften, och när jag såg att jag närmade mig en svärm blundade jag och höll andan. Medan jag sprang. Det rekommenderar jag inte. Det var ingen hit.

Nu ska jag göra en matlåda tills imorgon och sen hoppa i säng. Eventuellt stoppar jag huvudet i frysen först. Jag är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar