måndag 7 juni 2010

Sista veckan

Sista veckan på jobbet har dragit igång. Det känns vemodigt. Jättetråkigt till och med. Förmiddagen har jag använt till att sortera papper och städa ur mitt skrivbord. Det slutade med två fulla kassar av nytt färskt undervisningsmaterial.

Det är som sagt inga lektioner den här veckan. Efter lunch idag var det fotbollsmatch mellan lärare och elever. Jag funderade på att vara med, men efter att ha sett matchen är jag glad att jag lät bli. Lärarna var galet seriösa och jättebra. De hade ju bara blivit arga på mig om jag ställt upp och förstört deras spel.
Eleverna blev utklassade, så att säga. Fast åskådarna gjorde allt för att störa. De hade trummor och tutor och de hade vattenballonger som de kastade på lärarna. Men lärarna lät sig inte distraheras.


Förra veckan gick några av mina elever till rektorn för att vänligt men bestämt säga till henne att de vill att jag ska jobba kvar. Det värmer mitt hjärta att de känner så, och att de engagerar sig. Idag har de startat en namninsamling. De har sprungit runt på skolan och samlat in påskrifter. Mina barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar