tisdag 22 juni 2010

Läslust

Min läslust försvann någonstans vid litteraturkurserna på universitetet då jag läste fyra fem skönlitterära böcker i veckan. I veckan! Sjukt, men sant. Mina kurs- kamrater fuskade, hoppade över sidor. Ja, till och med kapitel. Men inte jag. Jag var redigbyx och läste vartenda ord, och fick gå till optikern och skaffa glasögon till följd. När vi varit på semester har jag läst en bok eller två. Men den där lusten att sätta ögonen i en bok har inte funnits på flera år. Förrän nu.

Jag läser ju dagligen Alex Schulmans blogg och tycker att han är toppen. Han har skrivit en bok som jag läst lite om och blivit sugen på att läsa. Jag köpte den för flera veckor sedan och tänkte att jag ska läsa den nu under sommaren. I en månads tid har jag gått och kikat på boken. Bläddrat lite i den, läst någon mening här och där. Jag har varit så sugen, men ändå skjutit på det. För den här boken ska läsas med andakt. Den ska läsas noga och under bra omständigheter. För den här boken är den första boken som jag känt lust till.

Idag var dagen. Idag var det dags.

I eftermiddags kom mamma hem från Kraków. Vi åt grillat till middag för att fira lite. Sen drack vi kaffe och åt glass. Karin kom förbi och lämnade en bil eftersom Svennes bil känner för att dö mitt i farten. Jag skjutsade hem henne och hon fick mig som vanligt att asgarva. Hon vet så väl att det är förenat med livsfara, då mina ögon när jag skrattar blir obefintliga. Jag kan ju liksom inte se ordentligt när jag skrattar. Hon får mig att skratta så jag inte kan se vart jag kör, skriker att jag måste sluta skratta eftersom jag nästan kör av vägen så hon får en hjärnblödning. Det får mig bara att skratta mer och så håller det på.

Herre. Gud. Vilken bra dag. Och herre. Gud. Vad "baja" är ett fult, men fantastiskt roligt ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar