torsdag 3 juni 2010

300 satta

Idag klockan 15.00 skulle alla terminsbetyg vara satta. Det har varit bråda dagar denna vecka, och bråda timmar under dagen. För både mig och eleverna. Fast jag de två senaste veckorna tjatat och tjatat om att de måste lämna in allt som släpar, är det först den här veckan de insett allvaret. Halv tre fick jag in den sista eftersläntrande inlämningsuppgiften. Jag har jagat livet ur eleverna. Jag har stormat lektioner, haffat dem i korridoren, i matsalen, i cafeterian. Jag har varit mer stressad åt dem än de varit själva. Jag har haft skyhög puls och ont i magen.
Sen att jag har lagt inte mindre än tre prov den här veckan, har jag bara mig själv att skylla. Arbetsbelastning enormus gigantus. Jag har inte kunnat sova ordentligt på hela veckan. Och inatt sov jag bara någon timme. Jag har legat och gått igenom alla betyg i huvudet. Funderat på om den personen nått det målet och det målet. Varit uppe och kollat betygskriterier och måluppfyllelse.
Klockan 13.15 skickade jag ett sms till mamma.
"Mamma, det känns som jag ska dö"
Det kändes så. Min puls var sjuklig, jag mådde illa och hade ont i magen. Dö kanske var att ta i. Men betyg är allvarliga saker. Inget man bara kan bestämma sådär.

Men nu är det klart. Och när klockan slog 14.50 hade jag satt alla mina 300 betyg. Exakt 300 stycken. Samtliga kvalitetssäkrade. Tre klasser à fyra ämnen. Fifan.

För att fira gick jag och Lena och tog en glass i hamnen. Jag fick ställa in mitt onsdagsmys igår så det blev torsdagsmysglass istället. Nu sitter jag här och känner mig tom. Och trött.
Imorgon har sjuorna läxförhör och test i läsförståelse. Min sista lektion på Djäkneskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar