söndag 1 februari 2015

Helgens

Oj oj, dagarna går så fort så jag hinner inte med!

I fredags åkte hela familjen, efter att Sixten och jag varit ut och gått vår morgonpromenad, till stan och handlade mat. Sedan bad Daniel om ute-tid, och det fick han ju såklart. Han tvättade och städade bilarna medan Sixten och jag dammsög inomhus. Min plan var att också våttorka golven med min nya fina mopp, men det gick inte med Sixten i hasorna. Så det blev inget skurande.

Sixten, den lille gynnaren, har typ slutat att sova på dagarna. En liten tuppeluring per dag har han sovit de senaste dagarna. Det känns lite både och för mig. Dels är det väldigt skönt att slippa känna att man måste tajma in saker och ting medan han är vaken. Dels tycker jag att det är svårt att hålla honom aktiverad hela dagarna. Och sen har det här andninghålet när han sovit varit behövligt för att ladda batterierna. Han är ju verkligen aktiv heeela tiden när han är vaken.

Igår åkte Daniel och jobbade och var borta hela dagen. Så istället för att gå på power gick vi ut och gick. Inte lika bra, men bättre än inget.

På eftermiddagen mötte vi upp Ananthi och Nomi i stan för en fika. Jag intog den tredje semlan den här veckan. Ha ha, ho ho. Så gott.

Vi har kört vår nya rutin nu ett par dagar; att Sixten äter gröt på morgonen. Jag tyckte och trodde att det gjorde att han inte spydde lika mycket, men idag har det verkligen inte varit fallet. My god. Många ombyten kläder blir det.

Mysigt är det i alla fall. Jag tänder ljus och igår köpte jag tulpaner som jag tycker så mycket om.


Jag kände bara "nej" när jag såg hur mycket det snöat inatt. Pulsa, pulsa, pulsa. Min morbror kom och plogade vägen här ute när jag höll på att skotta mig ut. Det gjorde att jag slapp pulsa i över en decimeter snö i alla fall två kilometer av min promenad. Men å andra sidan är det bra för figuren att ta i. Det är rätt tungt att köra vagnen i orörd blötsnö. Det var alltså så mycket snö att underredet på barnvagnen inte syntes. Jag hade blodsmak i munnen och svetten sprutade. Och jag hade skorna fulla med snö.

När jag duschat gjorde jag amerikanska pannkakor för första gången i mitt unga liv. Vi halvfirade lite med att vi bor första helgen själva här. I söndags flyttade mamma ifrån oss. Pannkakorna smakade mums, men inte lika mycket mums som de vi ätit i USA.


När vi ätit storstädade jag huset. Jag har dammsugit, dammat, skurat, våttorkat, bytt i sängen, bytt alla handdukar och spritat dörrhandtag och strömbrytarna till taklamporna. Jag har också tvättat två maskiner tvätt. Behöver jag säga att jag har ro i själen nu?

Nu har lugnet lagt sig i Vita huset. Allt är förberett inför veckan som kommer och Sixten sover. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar