måndag 16 februari 2015

Kattjaakt och babysim

I förmiddags när jag gick ut för att gå på en söva-Sixten-promenad gick katten med ut. Han betedde sig lite märkligt och sen stack han iväg i raketfart. Då fick jag se att han fått syn på en ekorre. Tigern är specialist på och besatt av att fånga och döda ekorrar. Jag tände till på alla cylindrar och gav mig in i leken.

När jag tänkte på det efteråt så blev jag helt fnissig. Jag tänkte "bara ingen såg detta". Först över gräsmattan kom ekorren. Efter kom Tigern. Och sist kom jag. Satan, vad vi alla sprang snabbt. När ekorren sprang upp i granen med Tigern i hälarna kastade jag mig och fick tag i kattens svans. Sedan gick jag raka vägen in och gav katten husarrest. Ett litet explosivt springpass fick jag och till på köpet räddade jag livet på den stackars ekorren.

Idag började babysimmet igen, och vi går nu fortsättningskursen. Hela dagen kretsar kring detta babysim. Allt måste liksom klaffa. Sixten ska vara utsövd och mätt. Jag trodde jag lyckats, men Sixten somnade i bilen innan vi ens kommit till Lugnås. Han hade ju precis jämt bara ätit mat efter att han vaknat från sin förmiddagslur. Men som tur var vaknade han på den braiga sidan, för han började prata och skratta med allt och alla.

Dagens badupplevelse är nog den bästa vi haft, Sixten och jag. Han tyckte det var så roligt! Annars har han ju uppskattat det, men varit en släng disträ. Nu var han helt med på noterna och tittade till och med på mig när jag pratade med honom och när vi sjöng. Han dök tre gånger utan att få en kallsup och när han åkte rutschkana med huvudet först skrattade han så han tjöt. Härligt!


Jag måste ta span efter ett par nya badbyxor tror jag. Vi närmar oss sakta med säkert 10 kg, vilket badbyxorna räcker till. Så vad kan jag ha? Två månader på mig om han fortsätter i samma tempo. Och jag måste köpa en ny bikini. De jag har sitter inte uppe så bra längre. Stackars mig. Jag som tycker det är så hemskt att köpa bikinis. Not. Jag köper ju alltid minst två varje vår.

Jag misstänkte att Sixten skulle somna i bilen hem, så jag hade med mig gröt som han åt innan vi åkte. Jag hade rätt och flyttade över honom i vagnen när vi kom hem. Han ligger fortfarande ute i vagnen och sover. Jag har hunnit göra Daniels smörgåsar, duscha, äta och lägga in en tvätt. Men nu borde han verkligen vakna. Han ska ju liksom snart gå och lägga sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar