onsdag 11 februari 2015

En effektiv dag

Ja, man hinner med mycket på en dag om man går upp klockan 6. Jag började dagen med att lägga in en tvätt och när Sixten hade ätit gröt och fått kläder på sig gick vi ut och gick.
 
När vi kom hem igen hängde jag tvätten, duschade och gjorde mig i ordning innan vi åt frulle. Sen drog vi till stan. Först till ÖB för att köpa diverse rengöringsnedel och sedan till ICA där vi storhandlade med stort S. Jag trodde aldrig vi skulle bli klara.
 
Sixten somnade i bilen hem. Tröttsamt att handla. Jag la över honom i vagnen och där sov han länge och väl ute i friska luften.
 
Det är ju så att Sixten inte är helt piggers. Han har haft 38 graders feber alla dagar sedan i torsdags. Han har liksom inga andra symptom, så jag har tänkt att det är tänderna. Jag ringde till BVC igår, mest bara för att vår sköterska skulle säga att det inte var någon fara. Min skräck är ju att det ska uppdagas att det är något allvarligt och att det gått för lång tid och att vi blir utsedda till världens sämsta föräldrar som inte vidtagit åtgärder. Som det höll på att bli när han hade svamp i ansiktet. Om inte Daniel hade sagt till mig på skarpen att ringa hade jag aldrig gjort det.
 
Vart ville jag komma? Jo! BVC-sköterskan trodde inte att det berodde på tänder, utan att han hade något i kroppen. Inget att oroa sig för. Desto mer oroad är hon över hans kräkningar. Det var inte jag till en början, men nu har det gått så lång tid och det blir liksom inte bättre. Snarare tvärtom. Så vi fick en tid imorgon för att kolla över honom lite.
 
Han är i alla fall lite hängig. Idag har han vilat huvudet mot armen mellan alla tuggor under alla måltider han ätit.

 
Efter lunchen dammsög vi huset och hämtade ägg hos grannen.
 
Fast Sixten var så trött att han stod på näsan när han kröp kunde jag inte få honom att sova. Så jag packade ner honom i vagnen och gick ut på en lite promenad. Han somnade såklart med en gång.
 
När Daniel kom hem ställde jag mig och gjorde matlådor till honom. Sen badade vi Sixten och nattade honom.
 
Daniel och jag har tittat på Farmen och medan jag sitter här sover Daniel i soffan bredvid. Jag ska gå ner och göra i ordning i köket. Sen ska jag lägga mig så Daniel kan få bädda ner sig. Ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar