fredag 4 december 2009

Från Pepparkakeland

När vi var yngre brukade vi – jag, mina syskon och mina kusiner - alltid baka pepparkakor hos mormor till jul. Det var många år sedan senast, men i år kände jag att det var läge att ta upp denna mysiga och roliga tradition. Karin var ledig igår så när jag slutat jobbet åkte vi till mormor och bakade. Mormor gör världens godaste pepparkaksdeg så innan vi ens tagit fram kavlarna så hade jag ätit mig mätt. Jag lyckades kavla ut degen så den såg ut som Afrika och tyckte att det var lägligt att använda mina mått som är i form av en kamel och en elefant. Sen berättade jag för mormor och Karin att ”som ni ser finns det elefanter och kameler i Afrika”. Sen tryckte jag dit en katt och en gran också.
Mormor hade gjort en tredubbel sats och innan vi bakat färdigt hade jag och Karin tröttat ut henne, jag hade tröttat ut Karin och smittat mormor med min kiss- och bajshumor. Ett lyckat pepparkaksbak om jag får lov att säga det själv.


Sen kom mamma och jag följde med henne hem. Jag vet inte varför, men det är något som gör att det luktar jul hemma vid den här tiden på året. Det är mycket märkligt eftersom den enda förändringen som är gjord är att adventsljusstakarna är framme. Och mig veterligen luktar de inte speciellt mycket. Lukten, inbillad eller ej, får mig att må bra i själen och jag sov som ett barn efter att mamma suttit på min sängkant och nattat mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar