tisdag 10 november 2009

Premiär x 4

Det var inte bara premiär för mys på Trädgårdsgatan igår. Det var även glögg-premiär. Det ledde till ytterligare två premiärer, nämligen för mina glöggmuggar som jag köpte förra året men som aldrig användes.

Och för Stelton-termosen jag fick i examenspresent av min morbror och hans familj. Jag är så rädd om den och tror inte att den egentligen är gjord för att användas utan finns till bara för att tittas på. Men vad kan vara finare att inviga den med än glögg?

Som vanligt hade jag och Lena bekymmer med vad vi skulle äta. Glada i hågen beger vi oss ändå till Oxen med förhoppningen att vi ska komma på något bra när vi väl är där. Men istället för att fundera på vad vi ska äta står vi och pratar om annat mellan hyllorna. Vi står där och pratar länge och livligt, som när två vänner som inte träffat eller pratat med varandra på förfärligt länge springer på varandra på ICA. Då och då kom vi på varför vi var där, och förflyttade oss några meter för att återigen bli stående och prata. Förmodligen inget som någon reagerade på eftersom ingen visste att vi pratar varje dag, träffas var och varannan dag och att vi skulle tillbringa de kommande timmarna tillsammans.

Idag sa jag till min elev att han var kung.
- Kungen över pungen! skriker han då.


- Du är en rumpnisse.
- Nej, du är en rumpnisse.
- Du är min rumpnisse.
- Nej, du är min rumpnisse.

1 kommentar: