torsdag 5 november 2009

Dagen som var före dagen som är idag

Igår kände jag för första gången att lägenheten är beboelig. På det där hemmatrevliga sättet. I förrgår blev tv-bänken klar och tv:n packades upp. Igår körde jag alla kartonger, sopsäckar och allt emballage till tippen, blommorna kom på plats likaså fönsterlamporna, soffbordet hämtades och ställdes på plats, tv:n installerades och alla nyinköpta husgeråd diskades.

När allt detta var gjort väntade en fika med tjejerna. Det blir inte att man träffas så ofta allihopa, så det är riktigt roligt när det blir av.
Och eftersom det var onsdag igår fortsatte jag och Lena med att ha onsdagsmys. Varje vecka har vi bekymmer med vad vi ska äta. Igår testade vi något nytt, nämligen Fajitas. Det var riktigt gott. Det jag kände, på grund av min grymma förkylning. Jag och Lena måste ha en veckans betänketid, minst, så när vi ätit upp började vi diskutera vad vi ska dinera nästa vecka.
Vi bänkade oss i soffan för att se våra tre program. Jag är som sagt krasslig och hade feber i förrgår. Igår hade jag ingen på dagen att prata om, men när vi satt där i soffan började jag frysa fast jag var varm. Det slutade med att jag låg under en filt och mådde dåligt medan Lena klappade mig på benet och visade kärlek och omtanke. När jag kom hem visade termometern 37,7.

Mina arbetskamrater berättade för mig idag att man inte kan få svininfluensa om man är förkyld. Inget ont som inte har något gott med sig. Det kommer att vara mitt försvar om jag smittar någon i min närhet. För egentligen borde jag väl varken jobba, sitta på Ströget eller överhuvudtaget vistas bland folk.

Jag sov i lägenheten i natt och sov som en stock. Jag vet inte om det berodde på att jag mår dåligt, det faktum att det blev sent eller att det faktiskt kändes okej att inviga mitt nya hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar