lördag 28 november 2009

Anna i kvadrat och advent

Idag skulle Linda från Karlstad komma och hälsa på. Men hon är sjuk så det vart inget med det. Det känns tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot det. Men det finns ju, som tur är, fler helger.

När jag kommit hem från jobbet igår kom Anna, en lärare på Mariaskolan, hem till mig. Vi lärde känna varandra när jag jobbade där i våras. Hon är så himla skön. Hon är väldigt rolig och öppen, samtidigt som hon har en allvarlig och sträng sida. Hon är tjejen med skin på näsan. En kombination som jag gillar. Vi har alltid roligt ihop. Vi skvallrar och skrattar.

Framåt sena eftermiddagen åkte jag till mormor med varor jag handlat åt henne. Jag hjälpte henne även att ta fram adventsljusstakarna. Sen tog jag vägen om Jula Mosse för att hämta några saker som jag saknat. Mamma har varit i Göteborg sen i söndags och kommer hem imorgon, så jag tog fram alla adventsljusstakar och stjärnor hemma också. Nu kommer det att vara adventsfint när mamma kommer hem. Jag tänkte inte säga något utan låta det bli en överraskning, men jag kunde inte hålla mig.

Jag ringde till mamma igår för vi har inte hörts på några dagar. Jag frågade mormor om hon hört något från henne, men det hade hon inte heller. Då sa jag till mormor att mamma kanske hade dött. Ja, de skjuter ju så mycket där nere i Göteborg. Mormor tyckte inte att mina funderingar var roliga. Inte jag heller, men man vet ju aldrig. Man kan ju faktiskt dö. Detta föranledde i alla fall att jag kände att jag var tvungen att ringa och höra om hon levde eller ej. Det gjorde hon. Evig tur det.

Efter en gravrunda för att tända ljus, åkte jag åter hem till stan. Det finns numera ”hemma på mossen” och ”hemma i stan”. Jag är tvebodd. Väl här hemma i stan plockade jag fram mina adventssaker. Om The Grinch skulle se mitt kök nu skulle han bli galen. Men jag trivs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar