söndag 13 september 2009

Lite mer Mmm i tillvaron

Det finns enligt mig ytterst få saker som är bättre än att få starta dagen med ett träningspass eller en redigt rejäl promenad. Jag avskyr att ligga och dra mig. Det får en bara att bli en slökorv hela dagen. Tvivale. Ett träningspass på morgonkvisten kickstartar dagen. När klockan är nio har man tränat, duschat, fixat håret, sminkat sig och behöver inte gå hela dagen och tänka på att man ska träna på kvällen. Det här fungerar dock bara om man studerar och därför själv kan disponera tiden då man inte har föreläsningar, jobbar eftermiddag eller är arbetslös. Som jag. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag ser det som vardagslyx att få starta dagen på detta sätt. Men så är jag morgonpiggan själv.

Morgonpiggan? Finns det ordet? Om inte så är det det andra ordet jag uppfinner denna helg. Det första var ”karlskap”, en sammansättning av karl (en man alltså) och sällskap. Skönt att se att 120 poäng svenska inte varit förgäves.

Idag kommer mammut på besök. Det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli roligt. Hon ska få klippa min lugg, vilket jag har fått göra själv nu ett par gånger. Jag vet inte riktigt hur det blivit mer än att jag lyckats så pass att jag i alla fall kan se ut. Och det är ingen som har påpekat att den är sned. Det känns bra att hon kommer idag eftersom jag har ett stort och viktigt beslut att ta innan imorgon förmiddag. Jag tror jag redan har bestämt mig, men ingen är nog mer objektiv än mamma i den här frågan och dessutom finns det ingen som vill mitt bästa som hon. Ett bra bollplank med andra ord.

Party just nu:
1. Nya blad på rakhyveln. Så lent det blir.
2. Spotify. Bättre sällskap än tv:n.
3. Loka med fläder och citron. Jag som inte ens tycker om kolsyrat vatten kommer få vattenskalle av detta.

Prutt just nu:
1. Svett. Fan vad äckligt det är. Och okontrollerbart.
2. Beslutsångest.
3. Skoskav. Det är oskönt och olidligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar