fredag 11 september 2009

Kommunikationssvårigheter

Nu har det hänt mig så många gånger. För många gånger. Att jag inte förstår vad folk här nere säger. De pratar och väntar på svar från mig som måste tänka efter vad det är personen säger. Jag får verkligen anstränga mig. Jag får tänka ”vad är det troligt att den där personen precis sa”. Det kan ta sin lilla tid. Det är som om de pratar med mig via satellit. Folk kan ju tro att jag är efterbliven. Jag har dock gjort följande analys:

1. Jag förstår inte vad folk säger när de pratar snabbt. Det är inte så konstigt.
2. Jag förstår inte vad folk säger när de pratar om något jag inte har kunskap om. Som till exempel när Tommy Papp visade mig runt på radiostationen där han jobbar och förklarade hur, när och varför saker och ting fungerade.
3. Jag förstår inte vad folk säger om de är efterblivna. Ja, alltså på riktigt efterblivna. Förståndshandikappade. Det upptäckte jag alldeles nyss när killen som bor under mig började prata med mig. Han pratade om vädret. Så mycket förstod jag.


Och sen förstår jag inte vad min nagelkille säger. Jag tror bestämt att det beror på att han tycker om män. Män som tycker om män pratar på ett lite speciellt sätt. Och så grov skånska på det. Nej, det är inte lätt.
Givetvis vill jag inte att folk ska veta att jag inte förstår. Men det faktum att jag frågar ”va? vad sa du? huh? ursäkta? säg igen” och att mina svar antingen dröjer på gränsen till retard eller är goddag-yxskaft tror jag avslöjar mig rätt hårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar