lördag 5 september 2009

Drömmar och ett läxförhör

Jag drömmer olidligt mycket, något jag gjort i två veckor nu. Sällan är det trevliga drömmar dock, men det är inte mardrömmar heller. Det är sådana som sätter sig under huden, som följer en under hela dagen. Inatt drömde jag till exempel att mamma fick en stroke och blev dement. Det enda hon ville äta var kladdkaka med grädde, vilket jag och Karin matade henne full med.
Vad är det för dröm? Jo, en skitdröm är vad det är. När jag fortfarande kände mig illa berörd klockan halv 12 fick jag ringa till mor och kolla läget. Hon mådde fint och upplyste mig om att hon inte ens tycker om kladdkaka. Vilket jag faktiskt visste. Men vem vet – efter en stroke och lite demens så…

Jag har hittills haft en kalasdag. Jag var nere på stan en sväng där K-stin sedan mötte upp och vi gick en snabbis på en loppis som var bakom domkyrkan.

Men vädret är blåsigt och det kommer skurar med jämna mellanrum så vi gick lite i affärer istället. Vi var bland annat inne på Esposito där K-stin fyndade en klänning. Vid betalningen visade det sig att expediten var en av de roligaste människor jag har stött på sedan jag flyttade hit. Eller, inte stött på som i att ”stöta på”, utan alltså träffat på. Han var rolig utan att veta om det, vilket gör det hela så sjukt mycket roligare. Jag kunde inte sluta skratta, så jag fick helt enkelt ta och be om ursäkt för mitt beteende och berätta att jag tyckte att han var galet rolig. Lite fattigare avlutade vi vår dag på stan med en fika på Coffee Break.

I afton ska vi på kalajs av det lite finare slaget. K-stin har med anledning av detta gett mig instruktioner under veckan och passade under fikan på att förhöra mig:
"Så och så gör man då. Då och då kommer det att hända. När man skålar ska jag skåla på den först, sen den, sen den. När vi skålat gör jag så och så. Och ställer inte ner glaset förrän.. Nej, jag har inte höga förväntningar. Ja, jag ska göra en background-check med dig innan. Nej, jag ska inte utbringa en skål. Nej, jag ska inte skämma ut dig. Ja, jag ska sköta mig. Seriöst, vad tror du om mig egentligen?"

Jag fnissade inombords.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar