lördag 29 maj 2010

Sommarstuga

Jag har haft en jättebra dag. Jag började som (nästan) alltid med min lördagsrutin och gick till gymmet imorse. Det verkar inte bli något av mitt halsont. Det tackar jag för.
Jag följde med mamma, som var i stan, hem till Jula. Egentligen bara för att skjutsa hem henne och sen ta bilen. Men jag känner mig själv så jag packade en väska med det nödvändigaste i jobbväg. Jag kan ju lika gärna rätta där som här. Vi stannade till hos trädgårdsmästaren på vägen. Jag köpte en blomma för att ha på mitt utebord. Jämfört med alla mina grannar ser det obebott ut utanför min lägenhet. Så en blomma var det minsta jag kunde åstadkomma.

De fina dynorna har jag köpt i en butik i Skara. När vi var ute och åt lunch en dag såg jag dem och kunde inte göra annat än att köpa dem.

Jag gick ut och gick en promenad i det halvfina vädret innan jag tog mig an rättandet. Jag kommer på mig själv med att tycka att jag är helt dum i huvudet som bor i stan. Hur kan jag välja att gå på asfalt bland bilar och massa hus, när jag kan gå i det här?

Jag blev klar tidigare, med det jag plockat med mig i jobbväg, än jag räknat med. Det gjorde inte mig något direkt. Solen sken ute och ropade på mig. Mamma höll på att pula i trädgården, så jag gick också ut. Jag saknade katten. Han var inte hemma igår heller. Ryktet säger att han hänger hos grannen, så jag gick dit och hämtade honom. Vi satt och myste i solen. Tigern och jag.
Jag tog fram min solstol och invigde den för året. Jag tryckte upp mig i ett hörn intill väggen, för det blåser kallt ute. Mamma gjorde eftermiddagsfika och vi satt och myste oss. Mamma och jag.
Jag berättade för mamma att jag saknar pappa, att jag tycker att det blir värre och värre och att jag tycker det är skönt och fint att Svenne blir mer och mer lik honom.

Vi pratade lite om hur sommaren skulle bli. Jag berättade att jag har hemlängtan ibland och mamma sa att jag är välkommen när som. Att jag kan se Jula Sjövik som min sommarstuga. Det tycker jag låter toppen. De flesta av mina grannar har en sommarstuga som de åker till hela tiden. Det här, det är min sommarstuga.

Fin va?

1 kommentar:

  1. Mycket vacker sommarstuga och vilken härlig gräsmatta.

    SvaraRadera