onsdag 25 mars 2015

Doktorsbesök

Jag hann inte ens stänga av datorn, än mindre gå ner och göra i ordning i köket, igår kväll förrän Sixten fick en host- följt av en gråtattack. Den första av många många kan tilläggas. Jag tog upp honom och där och då hostade han så han spydde ner både sig själv och mig. Han grät hysteriskt i över en halvtimme. Jag fick av honom pyjamasen, men det var också allt jag fick. Han vill inte att jag tar i honom när han har de där gråtattackarna. Jag kan bara se på när mitt stackars barn gråter sig svettig medan snor och tårar rinner. Helt förkrossande. Så jag grät jag med.

 Vi sov inte många minuter inatt. När vi varit ute och gått vår morgonpromenad ringde jag till BVC för att fråga om jag inte kunde ge Sixten näsdroppar. Jag menar, det är ju bara en månad till han blir 1 år. Men ju mer jag pratade med vår sköterska desto mer tyckte hon att Sixten skulle få komma till doktorn.

Doktorn undersökte Sixten noggrant och blodprov togs, men det var inget allvarligare än en förkylning. 


Det trodde jag inte heller. Jag skulle ju bara fråga om näsdroppar.. Men doktorn hörde att det var mycket slem i barnet så Sixten fick hostmedicin. Och näsdroppar.

Inför eftermiddagsvilan fick han både hostmedicin och nässpray och då sov han så gott så gott.


Såhär ligger vi alltid mest hela tiden när vi sover och vilar. Mysigt! Men jag måste vänja av honom vid  mitt hår.


Idag kom Daniel hem efter att ha sovit borta inatt. Det är så mycket lättare att vara två när man ska snorsuga och droppa i näsdroppar kan jag säga.

Än så länge sover den lille gott. Jag håller tummarna för att han får en bättre natt. Man blir ju inte frisk om man inte får sova ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar