söndag 10 mars 2013

Tema: Skräck och rädsla

Jag har suttit och jobbat här ett par timmar. Jag har rättat, bedömt och gett respons. Nu det sista har jag suttit och skrivit en uppgift som jag gett till mina elever. Vi håller på med tema "Skräck och rädsla" och uppgiften var att skriva en text där de berättade om vad de är rädda för.

Här kommer min text:

Människor kan vara rädda för allt möjligt. De kan vara rädda för spindlar, höjder, mörker eller spöken. Jag är rädd för både det ena och andra. Jag är rädd för råttor och möss till exempel. Och för sådant som inte är ”normalt”. Men mest av allt är jag rädd för döden.

Jag är rädd för döden, men inte för att dö. Låter det konstigt? Ja, det kanske det gör. Men så är det. Jag är inte rädd för att dö, eftersom det inte kommer att göra mig något ont när det väl inträffat. Jag är rädd för att döden ska komma och ta någon som jag tycker väldigt mycket om. För vad händer med mig när någon ovärderlig och oersättlig tas ifrån mig? Vad blir det av mig då? Hur ska jag klara mig då?

Jag tänker en del på döden, och jag tror att det är en bra sak. För vet man att ingenting finns kvar för alltid tror jag att man tar vara på det bättre. Jag tycker att det är viktigt att man låter nära och kära veta att man tycker om dem medan man har chansen. Det är också viktigt att man alltid skiljs som vänner, eftersom det kanske är sista gången man ses.

Att vara rädd för spindlar, höjder, mörker eller spöken kan begränsa ens liv då man kanske inte vågar vara på eller besöka olika platser. Rädslor kan bli så stora att de växter till att bli ett handikapp som hindrar en från att leva ett liv man annars skulle gjort. Att vara rädd för döden är inget handikapp för mig. Istället för att begränsa eller hindra mig, får det mig att ge lite mer av mig själv till dem jag håller av medan jag kan. 

Jag hade ju kunnat skriva en hel uppsats, men jag vet att mina gullungar inte kommer ha koncentration till att lyssna länge än såhär. Dessutom bryr de sig nog inte så mycket om vad jag är rädd för..

Nu ska jag göra Dannes smörgåsar och sen hoppa in i duschen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar