torsdag 16 december 2010

Diagnostisera mig

Jag har haft en riktig fixidonardag här hemma i eftermiddag och kväll. Jag hade en välbehövlig tvättid. Det var nära ögat att jag blev Anna Troslös där. Och inga träningskläder hade jag heller. Så när jag kom hem från jobbet gick jag raka vägen ner till tvättstugan. När jag hängt den första omgången gick jag till gymmet. Mina ben är möra. Det där spinnigpasset i förrgår sitter fortfarande i.

Hem, slängde av mig kläderna, ner till tvättstugan för att hänga upp och starta den fjärde maskinen. Upp, duscha, äta, ner, vika torr tvätt och hänga den blöta, upp, bädda i rena sängkläder, städa, ner i tvättstugan för att vika den sista tvätten och städa tvättstugan.

Nu. Varva. Ner.

Jag kan inte åka bort och bryta mina rutiner sådär. Min tillvaro blir helt fel. Jag blir lite vilsen. Jag har försummat mitt hem.

Nästa gång någon frågar mig vad jag gör på min fritid ska jag svara att jag försummar mina vänner och mitt hem. Och så tränar jag.

Jag kanske borde ha någon form av diagnos. Med tanke på min reaktion vid bytet och brytet av jultraditionen. Och med tanke på hur rutinfast jag är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar