söndag 9 augusti 2015

Gör om - gör annorlunda

I dagarna är det två år sedan jag blev gravid, och Sixten har nu hunnit bli 15 månader. Jag har hunnit få lite perspektiv på saker och ting under tiden som gått. Så pass att jag känner att jag är på en plats där jag kan vara efterklok.

Om, och i så fall när, jag blir gravid en gång till ska jag göra några saker annorlunda. Saker jag nu i efterhand ångrar att jag inte gjorde med Sixten. Låt detta bli en lista som påminner mig.

  • Ta en bild på magen varje vecka.
  • Inte tro att bebben i magen ska dö hela tiden. Alltså what the fuck? Vem fick mig att tänka så? Ja, jag vet inte. Men det är ju inte likt mig att måla fan på väggen. Jag är mer "ska det va, så ska det va". Allt eller inget. Tydligen var det "inget" med Sixten. Inte en gång till. Slå mig med en stol om jag resonerar så igen.
  • I vissa kulturer har man som tradition att an inte tar emot besök på 45 dagar efter att bebben kommit. 45 dagar kanske är att ta. 30 dagar låter mer rimligt.
  • Jag planerar att förstå att det är ett barn som ligger i min mage.
  • Jag planerar också att förstå att det är mitt barn som jag fött fram.
  • Vara bättre på - eller vem försöker jag lura? Helt enkelt ska jag skriva ner när saker och ting sker. När vände sig Sixten från mage till rygg första gången till exempel? Eller när stod han själv för första gången? Ja, inte vet jag. Men det hade jag vetat om jag skrivit ner det.
Det här är de stora sakerna. Det finns flera små också, men det får bli en annan lista det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar