måndag 31 december 2012

Summa summarum

Då är det nyårsafton idag. Tänk, vad ett år går fort. Nästan lite skrämmande fort kan jag tycka. Och jag som kör på i 180 utan att egentligen leva i nuet kan ju bara sitta här och undra vad fan det var som hände. Men nu stannar jag upp, går tillbaka och sammanfattar mitt 2012.

Jag började det här året med att vara sjukt sliten och utarbetad. Husch! Jag minns att jag bara låg i soffan och att jag grät otroligt mycket. Därför var resan till Egypten på sportlovet tillsammans med mamma helt fantastiskt underbar. Det var precis vad jag behövde. Sol, bad, god mat och inget jobb eller plugg.

Och precis innan jag åkte fick vi en ny tjej med i gänget. Lena födde det lilla miraklet Alicia. 

Sakta men säkert började det våras. 

Det blev påsk och vi firade som alltid hos min morbror med påskbord och eld.

En vacker dag åkte  jag och Danne och hade en utedag. Vi sågade ved hos mamma och grillade korv och våfflor över öppen eld. Det var en höjdardag!

Och Sara fyllde 25. Men jag gick inte på hennes fest. Jag kunde helt enkelt inte förmå mig att ta mig upp ur soffan. Såhär i efterhand ångrar jag mig såklart. Så farligt kunde det ju inte ha varit, tänker jag när jag tänker tillbaka. Men det måste det ju ha varit.

Det blev maj och jag tok alla tillfällen i akt att vara ute när solen sken. Det vart tokvarmt i maj och jag tänkte att det är bäst att passa på att njuta av värmen, för man aldrig hur sommaren blir. Och så rätt jag hade.

Jag tog med Danne på en date på Kottholmen mitt i veckan, efter en arbetsdag. Vi satt blad alla vitsippor och hade picknick.

Sedan blev det Pluttens födelsedag och det firade vi, tillsammans med Morsdag, uppe på Kinnekulle. Åh, mitt favvoställe. Och tillsammans med hela min släkt. Bästa tänkbara.

Det fina vädret höll i sig och jag var ute allt jag bara kunde. Jag åkte till stranden efter jobbet och jag var ute och sprang istället för att stå inne på gymmet.



 

I juni var jag och Danne på vårt andra bröllop tillsammans.

Och innan jag tog sommarlov skrev jag på mitt livs första "riktiga" anställning.

Jag och Danne åkte på utflykt till Sjötorp och tittade på kanalen. Så många båtar såg vi inte.

Onsdagsmysen blev kanske något mer mysiga efter Alicias nedkomst. De blev i alla fall mysiga på mer än ett sätt.

Juni bjöd på några riktigt fina dagar då jag tillbringade all tänkbar tid på stranden.


Sen vart det festival i dagarna tre!


Jag följde med Andréa på bilbingo. Första gången i mitt liv jag var på det.

Och Danne och jag fick några fina dagar på sjön.


Jag, Danne, Lena, Micke och Alicia drog till Liseberg.

Och sen drog jag och Danne på en minisemester till Stockholm.


Karin och Matthias flyttade till radhus och Emil gick och gifte sig.

Sen var det dags för mig och mamma att packa resväskan för andra gången, men nu med Turkiet i sikte.


I augusti började höstterminen med några riktigt bra dagar nere på kusten. Jag tror att de här dagarna la ribban för hur terminen skulle bli.

 Augusti innebär också kräftskiva.

 Hösten gick så galet fort. Men jag hann med ett dop, mycket bebismys, mycket jobb och pluggande, en fantastiskt underbar resa till Mora och många fredagsmys.






Jag var på trav för försa gången i mitt liv. Och jag firade Thanksgiving och åt pumpapaj. Också det för första gången i mitt liv.

Julen närmade sig med stormsteg. Jag bakade och pyntade och allt det där. Och vi var på Liseberg. Och julen var alldeles fantastisk.

 

 


Ja, det var i små och stora drag 2012. Nästa år kommer många nya minnen att skapas, och många nya människor att komma till världen. Vi ska på bröllop, förhoppningsvis är vi några som ska flytta, vi ska åka till USA och ja... vem vet vad mer?

GOTT NYTT ÅR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar