tisdag 18 december 2012

Jag - en energitjuv?

Jag och mina insomningssvårigheter alltså.. Uttjatat, men ack så betydelsefullt och avgörande. Det verkar som jag är något av en periodare. Förra veckan sov jag som en tok, medan den här veckan, med start i lördags, är katastrofal. Jag har sovit ca sex timmar de tre senaste nätterna. Och vad gör lite sömn med el humöro? Ah, inte påverkar det mig positivt i alla fall. Det märkliga är att jag inte är stressad eller oroad för något för tillfället. Jag har inte ens Daniel hemma som kan störa mig.

Så när jag kom hem från jobbet idag och skulle direkt till Martina för att göra naglarna, kände jag att jag ville lägga mig på golvet och dö en smula. Jag ville allt annat än att sitta och vara social i en och en halv timme. Men eftersom mina naglar var i stort behov av en makeover masade jag mig dit.

Och sen hände det märkligaste. Allteftersom tiden gick blev jag piggare och piggare. Det var som om Martina förde över sin energi genom sina händer till min händer och i hela mig. Det var som om jag sakta men säkert laddades upp. Det slutade med att vi satt och pratade oavbrutet och skrattade jättemycket, precis som vi brukar. Och när jag gick därifrån var jag som en ny människa.

Men stackars Martina då. Jag måste ha sugit ut all hennes energi. Hon måste vara helt slut nu. Som grädde på moset fick jag en julklapp och ett pulver som gör att jag ska sova som en stock. Hoppas hoppas hoppas det fungerar. Hon försäkrade att så ska bli fallet. Och det funkar på Jonnis så varför skulle det inte funka på mig? Ja, det kan ju inte bli värre i alla fall. Eller jo, det kan det ju i och för sig. Men.. aja.

Imorgon är det sista arbetsdagen innan julledigheten. Det blir en riktig långdag, eftersom vi läser in torsdagen och istället har avslutningen imorgon kväll. Eleverna slutar klockan 18 och en timme senare ska personalen sitta på julbord på Lundsbrunns golfklubb. Yeay!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar