fredag 14 december 2012

Julgodis med Rea

I veckan som gått har jag varit sovers tös. Det har typ varit som när jag åkt utomlands på sportlovet och sovit mer eller mindre fyra dygn; då jag bara badat, sovit, vänt mig i solstolen, sovit lite till, läst, badat, sovit, ätit och sovit. Så har det varit. Jag har gått och lagt mig före 21, före Danne, och somnat med alla lampor tända och tv:n på och knappt vaknat när han kommit och lagt sig. Jag har knappt vaknat när han gått upp på morgonen. Det kanske är så att jag slappnar av nu när betygen är satta och jullovet är så nära. 

Idag ställde jag dock klockan och gick till gymmet. Igår hade jag tänkt att träna men var helt slut och hade ont i halsen. Men idag kändes det bättre. När jag kom hem duschade jag, gick ner till tvättstugan, åt frulle, jobbade lite och sen varvade jag tvättstugan med städning.

När jag var klar med alla mina bestyr åkte jag till Rea för att upprätthålla traditionen med att göra julgodis tillsammans med henne. Det är så galet roligt och mysigt. Och jag är så glad att vi har den här fasta punkten varje år.


Andréa är den spontana och lite mer galna av oss två. Medan jag gör på säkra godiskort, prövar hon nya och galna recept. Det är så skönt att ha den motpoolen. Och det är den här motpoolen som gör vårt godisgörande så spännande och roligt. Vad vi har skrattat!

Jag höll på att skratta ihjäl mig när hon drar på sig skyddshandskar. Inte för att hon, som jag skrev på Instagram (annalundell), har värre bacillskräck än jag utan för att receptet sa att det skulle bli kladdigt.


Vi har gjort knäck, marshmallows, hårda karameller, strykande åtgång och kola.

När vi var klara, efter mer än fem timmar, hämtade jag upp Danne för att åka och handla. 

Nu har vi ätit tacos och tittat på Så mycket bättre och julkalendern. Eftersom Danne har jour och vädret ska bli snöigt, har vi intensivmyst nu ikväll. För jag kommer nog bli snöänka i någon dag eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar