fredag 8 februari 2013

Dan före lov

Jag tror jag missade varenda sömntåg som passerade igår. Jag råkade väl helt enkelt missa dem för att jag hade hysteriska hostattacker. Idag känner jag mig inte så himla fräsch. Skallen bankar och jag kämpar för att hålla mina blå gluggar öppna.

Jag skuttade inte direkt ur sängen när klockan ringde. Men upp skulle jag ju eftersom jag skulle jobba. Nationellt prov i svenska idag, och då måste jag ju finnas där för mina grabbar. Jajjemen. Och eftersom det är dagen före lov tänkte jag att en kjol kunde vara på sin plats. Jag har inte haft kjol sedan i somras. Och fatta vad paff jag vart när jag insåg att den blivit större. Ja så pass att den åkte av mig trots att den var stängd.


Men tänk vad ett bälte kan göra mycket nytta. Nu slipper jag ju hålla i kjolen med ena handen hela dagen. Och dessutom finns nu ingen risk att jag visar trosan för mina elever. Och det känns ju tryggt.

Och sen att det är 80 på E20 har ju fler nackdelar än fördelar. Att väglaget idag var katastrof gjorde ju inte saken bättre. Det tog en evighet att komma till jobbet. Men en fördel var att jag hann lyssna igenom alla skivor som ligger i bilen. Alltså, jag lyssnade inte igenom alla låtar, för det hade jag ju inte hunnit. Men jag lyssnade igenom alla skivor. Herregud, vad nostalgiskt!


Fram till jobbet kom jag, och nu sitter jag här och vaktar mina elever som skriver uppsatser. Idag bjuds det på semla eftersom det är semeldagen på tisdag och inga lärare kommer att vara här då. Snälla Björn kom precis in med en semla och en kopp kaffe till mig, eftersom jag inte kan gå ifrån här. Hur snällt? Jättesnällt! Och hur väl har jag drillat honom? Jätteväl!


Nej, nu ska jag passa på att jobba lite granna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar