onsdag 31 december 2014

Året var 2014

Jag brukar ju alltid summera året som gått, och tänker göra så även i år. Dock i en annan form än jag brukar. Jag kör på en topp 10.

10. Ystad Saltsjöbaden
K-stin och jag bestämde oss för att göra något tillsamman innan vi blev vuxna på riktigt. Jag skulle bli mamma och hon skulle gifta sig. Att göra något tillsammans medan vi fortfarande bara var Anna och Kristin, innan vi blev mamma Anna och fru Kristin. Det kändes som vi gjorde ett avslut och en början där i Ystad. Lite sorgligt men samtidigt härligt. Det har ju trots allt alltid varit hon och jag.


9. Våra hus
Ja, fastän vi bott här i ett år blev vi inte officiellt husägare förrän i våras. För mig var det egentligen bara ord på ett papper, eftersom det här alltid varit mitt hem. Men ändå. Husägare är lite stort. Nu är det vårt. Mitt och Daniels. Här ska vi bo hela våra liv. Här ska Sixten och hans syskon (i singular eller plural vet man inte) växa upp och känna kärlek och trygghet. Precis som jag.


Och som om inte detta var nog införskaffade vi oss också ett hus på hjul. Vi har inte haft så mycket nöje av den än, men det kommer ju.


8. Sommaren
Trots jag var mer inne än ute den här sommaren så gick det ju inte missa att den var fin och varm. Som jag minns det fick jag inte njuta speciellt mycket av solen, men när jag läser tillbaka inser jag att jag faktiskt fick några solstrålar på min hud. Och värmen kunde man ju inte undgå.



7. Dopet
Det blev precis som jag tänkt mig, och hur ofta händer en sådan sak?



6. Alla förberedlser
inför Sixtens ankomst (utkomst? nedkomst?). Det var lite som när man ska ut och resa. Det är så roligt att tänka igenom vad man kommer att behöva, handla lite och förbereda. Väntan och förväntan. Längtan.
Vad jag tyckte att det var roligt att surfa runt på internet och beställa hem grejer.

 
 
Och vad jag blev besatt av att hitta det perfekta skötbordet. Det höll på att ta kål på mig.

 
Det var så roligt att byta ut lister mot spjälsäng och skötbord när jag skulle måla.



5. Kristins bröllop
Jag kände redan när vi satte oss i kyrkbänken att jag skulle balla ur. Och sen kom hon in. Vad jag grät. 


4. Våra semestrar och utflykter
Lidköping, Skåne, Göteborg, Kinnekulle och vår campinghelg för att nämna några.





 

 
 
3. Köksrenoveringen
Vad vi slet. Mest Daniel och hans pappa, men även jag. Att ingen tog kort på mig när jag satt på golvet och målade element höggravid.. Det var fasa jobbigt och jag höll på att bryta ihop en gång, men det var det värt. Mitt nya kök - I love it.




2. Att mormor fick träffa Sixten
Jävlar i havet vad jag var ledsen när mormor blev så dålig. Dels för att hon skulle gå bort, dels för att jag trodde att hon inte skulle hinna träffa Sixten. Vi hade ju under sååå många månader pratat om hur bebisen och jag skulle komma och hälsa på henne varje dag när vi var ute och gick. Vi brukade skoja om att hon skulle vara barnvakt om det blev en besvärlig unge.
Där gick jag på sjukhuset i flera dagar med min stora mage och tänkte att det var kört. Att det var så nära men ändå så långt borta. Och när läkarna sa att hon inte skulle överleva helgen veckan innan Sixten var beräknad att komma grät jag otröstligt hela natten. Jag minns att jag tänkte då att det inte var bra för barnet att jag var så ledsen. Och när jag väckt Daniel med min gråt hulkade jag fram "tror du bebisen känner hur ledsen jag är?.
Men sen hände det. Mormor piggade på sig lite och Sixten kom lite tidigare. Tack gode Gud för det. Min Lycka! De möttes i dörren mellan liv och död kan man säga.
 

1. Sixten kom
Otippat att det skulle hamna på första plats? Not so much. Det finns inga ord som beskriver det. Han kom och vände upp och ned på hela min värld. På gott, naturligtvis. Jag är galet djupt förälskad i honom och han gör mina dagar alla dagar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar