lördag 27 december 2014

Julens

Precis som traditionen säger började vi julaftonen med att äta en skinksmörgås i sängen framför brasan i den öppna spisen och öppna några julklappar. Jag minns att jag förra året tänkte att vi inte skulle vara själva i år, Daniel och jag. Och det var vi ju inte. Nu är vi tre i vår lilla familj och Sixten fick såklart också frukost och julklapp på sängen. Så mysigt.



När vi kände oss klara och Sixten blivit trött på frukosten gick han och jag ut och gick vår promenad. Han sov och sov och sov, så jag hann till och med ge mig ut på en springtur innan han vaknade.
 
På eftermiddagen åkte vi till min morbror där hela tjocka släkten firade jul. Vi åt såå gott julbord och öppnade julklappar. Elisabeth hade dukat och ordnat så fint.


Sixten och Stella var klädda efter dagen till ära. Så söta.




På juldagen kom K-stin hit på morgonen och gjorde Sixten och mig sällskap på vår morgonpromenad. Det var härligt att få ha en timmes intensivt pratande. Vi åkte till Daniels föräldrar och sov över där och hon åkte hem igår, så det var vår sista chans att umgås.
 
När jag duschat och ätit frulle packade vi in oss i bilen och åkte till Gudhem. Vi åt julbord och öppnade julklappar hos hans mormor. Mycket trevligt.
 
Precis som förra julen sov hela Daniels familj hos hans föräldrar. 7 vuxna och 2 barn. High life men ack så roligt. Vad jag har skrattat.
 
Igår åkte jag, Daniels systrar och mormor in till Falköping och gick på rea. Jag fyndade en ny vinterjacka eftersom jag krympt ur min nuvarande.
 
När vi kommit hem från stan spelade vi julkappsspelet. Jag tog hem så många fina presenter så det var inte klokt.


Eftersom det var så trevligt och vi hade så roligt beslöt vi oss för att stanna en natt till. Vi har haft så mysigt. Vi har lekt, badat barnen, ätit massor med mat och godis och tittat på film.

 
Daniel har jour och med snö i sikte så var det ju bra att vi stannade kvar. Halv 4 i natt ringde hans telefon så han fick ge sig iväg för att ploga.
 
När jag ätit frukost tillsammans med Daniels systrar och föräldrar gick jag och Daniels systrar ut i snön. Ja, Sixten och Lily var också med. Jag åkte pulka med Lily och jag kan inte ens minnas när jag åkte pulka senast. Det var roligt.


Sixten somnade i vagnen så fort vi kom utanför dörren så han missade pulkaåkningen tyvärr.
 
Jag gjorde den obligatoriska snöängeln, men snöätningen stod Lily för.


Framåt eftermiddagen kom Daniel hem och efter att vi ätit middag packade vi in oss i bilen och åkte hemåt.
 
Nu har vi packat upp och gjort oss hemmastadda i vårt hem. Imorgon ska vi bara vara hemma och ta igen oss. Det kan vi behöva efter allt firande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar