måndag 1 december 2014

Helgens

I lördags var Daniels föräldrar här och hälsade på. Med gemensamma krafter satte Daniel och hans pappa upp mitt ramkollage som legat och samlat damm. Äntligen, säger jag! Och vi kunde bocka av en punkt på vår lista. Gött i själen.


Igår var det 1:a advent. När jag och Sixten kom tillbaka från vår morgonpromenad åt hela familjen frukost tillsammans. Vi passade på att tända första ljuset i staken. Mysigt.


Efter frukosten pyntade jag dörrkransen och bytte ut ljuslyktorna till sådana som är av det mer juliga slaget. "Less is not more" kör jag på i år.


Jag, med lite hjälp av stor-plutten, (alltså min bror, Sixten är lill-plutten) rensade avloppet till handfatet. Jag undrar så vem som sköljer ner mitt hår i handfatet. För inte är det jag i alla fall.

När vi ätit middag och fikat på maten blev det helt plötsligt bråttom för mig, mamma och Sixten som skulle till kyrkan. Det är så mysigt och fint i kyrkan på 1:a advent. Alla ljus, och fler därtill, är tända och det är mycket sång och musik. Sixten skötte sig utan anmärkning. Han var mycket engagerad och hjälpte till att leta rätt fram psalmer och allt.



Mot slutet somnade han på mitt bröst. Det händer typ aldrig nuförtiden och jag dog mysdöden där i kyrkbänken.

Idag vaknade jag före Sixten. Igen. Tredje gången på en vecka. Det är galet vilken skillnad det är på att få vakna av sig själv jämfört med att bli väckt. Jag blir en helt annan människa. När vi gått morgonpromenaden och ätit frulle åkte vi till stan och köpte glasburkar till godiset jag ska göra och skänka till Byalaget nästa vecka.

Om Sixten varit frisk, vilket han verkligen inte är, skulle vi åkt och badat idag. Vi får helt enkelt skjuta det på framtiden och bara vara hemma och greja resten av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar