måndag 15 december 2014

Helgens och dagens

Min plan var från början att Sixten och jag skulle åka till mitt jobb i fredags morse för att titta på lucia-tåget, men vi åkte vi ju dit i onsdags så det kändes lite väl. Så vi stannade hemma och följde vår morgonrutin och sedan julstädade vi huset. Jag skurade och gnuggade och fejade och moppade. Jag skulle vilja säga att det var längesedan huset var så rent.

På kvällen, när Daniel kommit hem, åkte vi till kyrkan för att titta på lucia-tåget. Mysigt. Sixten skötte sig u.a. och charmade damerna i bänken framför och bakom. Efter kyrkan åkte vi till församlingshemmet och fikade. Jag lämnade mitt godis som var lottovinster. Precis som mormor alltid gjort.

I lördags åt vi frulle medan mitt luciatåg lyste upp. Dagen till ära så att säga.


Sedan åkte jag till gymmet och tränade. Eller ja, det är klart jag tränade. Vad annars gör man på ett gym? Solar solarium eller jobbar kanske. Men inte jag. Jag tränar.

Jag åkte hem, duschade, gjorde mig i ordning och hämtade min lilla familj och tog dem med mig till stan för att fika med Ananthi, Anders och Nomi. Under fikan råkade Daniel håna mig för vilka vikter jag körde med på power (ja! Han gjorde det. Han som aldrig tränar!) och vips så erbjöd sig Ananthi att ha ett privatpass med mig och Daniel. Jag blev så uppspelt att jag blev helt pirrig i magen. Åh, vad roligt det ska bli! Jag längtar.

Innan vi åkte hem från stan veckohandlade vi och sen åkte vi hem och hade tacomys. En bra lördag.

Igår kom Daniels föräldrar hit. Daniel och hans pappa lagade vårt sönderblåsta hus. De gjorde även en julbock i granris eftersom jag tjatat så om att jag vill ha en. Jag och svärmor gjorde rockyroads och hängde med Sixten.

Lite i lätt stress, efter att de åkt hem, satte vi oss och skrev julkorten och sedan förberedde jag mig för en arbetsvecka.

Det var verkligen med blandade känslor jag packade min arbetsväska. När vi gick och la oss sa jag till Daniel att det kändes som jag skulle dö och aldrig mer träffa Sixten.

Jag fick smyga upp imorse för att inte väcka de båda. Herregud, när gick jag upp klockan 6 senast? Tidigt tidigt.. Det var nog tur att Sixten sov, annars hade det varit svårt att åka. Och väl i bilen till jobbet, tillsammans med mina kollegor och samåkare blev jag exalterad inför vad som komma skulle. Och väl på jobbet var jag så sprallig att mina arbetskamrater, som är trötta och räknar ner till lovet, förmodligen ville skjuta mig.

Det kändes så bra att vara på jobbet. Jag blir helt pirrig i magen bara jag skriver detta. Vad roligt det varit! Jag gjorde ett misstag, och det var att ringa hem på förmiddagen. Då fick jag hemlängtan. Det misstaget kommer jag inte göra om.

När jag slutat mötte jag upp Daniel och Sixten, som tagit sig till Götene, och vi gick och badade. Badhuset ligger på andra sidan vägen från mitt jobb, så det var så smidigt så.


När vi kom hem badade jag Sixten, som alltid när vi varit och badat, och sedan gav jag mig ut och sprang. Nu när jag inte får mina morgonpromenader får jag kompensera med en springtur, tänkte jag. Vilken härlig dag jag haft!

Ikväll har jag och Daniel shoppat lite julklappar. Jag trodde verkligen att jag skulle varit färdig för längesedan, men det är jag inte. Tur att jag har nio dagar på mig än.

Nu ska jag jobba lite innan jag går och lägger mig.

Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar