söndag 28 december 2014

Isigt hår och pulkapremiär

När termometern visade -14 grader imorse tvekade jag på att gå ut och gå. Inte på grund av att Sixten skulle frysa - jag kan ju klä honom liksom. Men jag tänkte att det kanske skulle bli för kallt i hans luftrör. Men jag frågade Daniel vad han tyckte, jag googlade och sen tänkte jag på eskimåernas bebisar och sen packade jag ner honom i vagnen och gav mig ut på vår morgonpromenad. Ärligt talat så har det känts kallare när det varit plusgrader än vad det gjorde idag. Nu är det ju ändå torr och frisk luft. Inte fuktig och otäck. 

Efter halva promenaden kändes det som jag hade botox i kinderna och låren, men sen fick jag pulsa i snö och det blev jag så varm så varm. Det var så kallt att mitt hår frös till is av min andedräkt.


Jag tycker att det är så fint ute. Särskilt frosten på träden.


När Sixten ätit sin gröt pälsade jag på honom alla kläder igen för jag tyckte det var dags för honom att ha pulkapremiär. 





Idag har vi två måsten att göra innan vi lägger oss: smörja sovrumsdörren som knarrar så den väcker halva Jula Mosse samt sänka spjälsängen som Sixten en vacker dag inom kort annars kommer kravla sig ur.

Daniel har åkt till mormor-mammas hus och hjälper henne att sätta upp lister. Sixten har somnat och jag ska gå ner och skala potatis medan han sover. Om jag hinner ska jag också sätta mig och jobba lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar