fredag 7 februari 2014

Världskriget och insikt om förberedelser

Så lätt jag skuttade upp ur sängen idag. Sista arbetsdagen innan en hel veckas ledighet. Det ska blir skönt det. Fast jag har redan de tre första dagarna helt uppbokade, så nu får jag inte planera in något mer. Jag ska ju hinna vila mig också. Det får jag planera in - vila.

Efter mötet i måndags blev hela den här barn-saken så verklig. Eller rättare sagt, det var först då jag förstod att det är ganska snart ändå. Och jag som tycker om att vara ute i god tid med saker och ting insåg att jag kanske borde ta tag i det här med förberedelser.

Så i veckan har jag lämnat in föräldraledighetslappen (som skulle gjorts för en månad sedan fick jag veta i måndags) och jag har köpt ett frimärke så jag kan posta mitt moderskapsintyg till Försäkringskassan. Jag har också pratat med min rektor, som är den bästa chef jag haft.

I och med ifyllandet av ledighetslappen min utbröt ett smärre världskrig mellan de båda blivande föräldrarna. Eller ja, det började som ett världskrig där båda parterna var osams och stred i cirka 15 minuter. Sen kapitulerade den maskulina sidan, medan den feminina utkämpade passiv krigsföring i form av surhet i två dagar. Min plan var att vara sur ända till jul. Men när jag vaknade i morse kände jag att det var så jobbigt att vara sur. Det sög liksom musten ur mig. Så jag smög ner till Danne innan han åkte till jobbet och viftade med vit flagg.

Ja, det är som sagt fredag idag och som fredagstraditionen säger så åkte jag och tränade efter jobbet. Tredje passet den här veckan. Jag duschade där innan jag mötte upp mamma som kom med tåget. Jag tycker ju egentligen att det är skönast att åka hem och duscha men ibland är det gött att liksom vara klar när man kommer hem.

Ikväll vart det inte tacos, utan kebabröra i pitabröd. Jag har också slagit på stort och köpt godis. På Hemmakväll = fingodis. Det ska vi äta och titta på sista avsnittet av "Äkta människor".

I helgen står det renovering på schemat. Dannes pappa kommer hit både imorgon och söndag, och min kusin David är också inkallad. Tydligen ska limträbalken upp. 

Jag ska fortsätta lite med mina förberedelser genom att göra något åt skötbordet och så ska jag tvätta lite sängkläder som mamma ska få den stora äran att sy om. Min lille pluttebror ska komma hem och rensa ur sitt skrivbord så jag kan få fylla på det med bebbens saker. Och så måste jag städa lite på övervåning såg jag igår. Och så tänkte jag hinna träna. Men jag kanske får nöja mig med tre pass den här veckan.. Ah, fullt upp. Men det kan jag stå ut med efter två helger av lugna gatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar