torsdag 13 februari 2014

Färdigt (eller iaf sånär som)

Idag har jag haft en sådan där effektiv dag. Bäst att passa på när jag har lusten och energin, tänker jag. Eller, egentligen började det redan igår kväll. Efter att jag (och Danne) brutit ihop över att allting ska jävlas med oss när vi ska göra något: dimmern lät konstigt, man kunde inte ha dimmer på båda ställena, jag tar sönder lampan, lampan ville inte sitta uppe och så vidare.

Runt nio ansåg jag att skötbordet torkat tillräckligt för att monteras ihop och ställas på plats. Med lite hjälp bars det in i badrummet där jag bröt ihop av skratt. För första gången sedan vi flyttade hit och började greja här blev det inte alls som jag föreställt mig i mitt huvud. 

Så jag möblerade om. Och möblerade om. Och sen kom Daniel och sa att så kunde det inte stå för då skulle han bryta nacken varje gång han skulle byta blöja. Och jag ba: jag trodde du skulle ringa in Majvi. Ah, men Majvi skulle väl inte behöva bryta nacken hon heller. Och sen gjorde han en liten justering och så får det vara. På diagonalen. Helt klart bästa möbleringen.


Nu fattas det bara handtag på lådorna. Mycket trixigt att öppna dem i nuläget kan jag tala om.

Vilken skillnad lite vit färg kan göra ändå.

 
Det har stått en flyttlåda i badrummet sedan den dagen vi flyttade hit. I den lådan fanns det mesta som varit i mitt enorma badrumsskåp i stan. Plus allt sådant där som jag av någon anledning hamstrar: topz, rengöringspads, lotion och tvål. Nu när skötbordet ska stå där finns ingen plats för min flyttlåda. 

Så imorse när jag väntade på att min frulle skulle smälta tog jag mig an lådan och följden blev att jag också tog mig an badrumsskåpet. Och vips så är flyttlådan ett minne. Väldigt väldigt skönt.

När jag var klar åkte jag till stan för att först träna och sen handla. När jag kom hem åt jag lunch och sen drog jag igång. Under eftermiddagen har jag; rensat ur kylskåpet och varit till komposten med det, planterat om två blommor, varit hos Majvi och köpt ägg, tvättat två tvättar, dammsugit både uppe och nere, målat trädet, strukit lakan i en timme och däremellan har jag tittat på två avsnitt av Hart of Dixie och ett avsnitt Pretty Little Liars.

Danne har jour så jag är jouränka nu inatt. Det innebär att jag inte kommer att bli väckt av hans väckarklocka klockan 5 imorgon. Fatta vad lyxigt det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar