fredag 31 januari 2014

Hungersnöd alla dagar och en livlig bulle

Men guuuud, det är fredag igen! Hur går det till egentligen? Vart tar veckorna vägen? Det är ju i och för sig skönt att veckorna går fort. Bättre det än tvärtom. 

Det har varit en lugn vecka och mycket har fallit på plats och löst sig. Sådant är ju helt obeskrivligt skönt. Jag kan säga att jag roddar som tusan inför min ledighet. Bäst att börja i tid och göra sådant medan jag fortfarande är fungerande.

Det har varit en hungervecka! Alltså, jag hade nästan glömt bort hur det känns att vara tokhungrig konstant. Det var jag ju i början, men så gick det över, för att nu ha gjort comeback. Jag har varit uppe på nätterna och ätit och jag har i länsat mitt backup-förråd på jobbet. Jag fick i panik springa till cafeterian och köpa en köttbullemacka en eftermiddag. För det blir panik. Jag får panik. Hungerkänslan går inte att beskriva. Det känns som jag ska dö.

Men jag har inte ätit något sött eller snaskigt på hela veckan. Trots att det legat framme godis på soffbordet och på kakor köksbänken och trots att jag vet att jag har in-case-of-emergency-godis i skrivbordslådan på jobbet. Och trots att Majvi lämnat knäck till mig när hon var här inne och tog emot vår IKEA-levernas igår. Jag har kunnat hålla mig! Helt otroligt. Jag blir nästan lite orolig för mig själv. Det är inte lik mig.

Något som inte har varit lugnt, till skillnad från min vecka dårå, är den lille bullen jag gräddar. Herre min ge. Den har ju varit livlig väldigt länge, men nu har den blivit än livligare och dessutom börjat bli stark. Det känns som den håller på att ta sig ut genom min bukvägg.


Den här fredagen, liksom typ alla fredagar, kommer i grevens tid. Jag får kämpa lite nu för att klara av vardagen med jobb, träning, sysslorna hemma, vara en vän och flickvän. På helgen vet jag att jag kan andas ut lite. Ladda batterierna. Danne och mamma avlastar mig och säger till mig att vila.

Jag har som vanligt tränat in helgen. När vi kom hem åt vi tacos och nu har vi tittat på Äkta människor. Vi hade inga planer den här helgen. Ah, mer än renoveringen då. Men nu ska Daniel jobba extra med start klockan 5 inatt. Den här snön alltså. Tråååkigt!

1 kommentar:

  1. Det skall bli roligt att träffa "bullen" en vacker vårdag.
    BÅD

    SvaraRadera