tisdag 7 januari 2014

Lund – Ystad – Lund – Jula – Ikea – Jula – Götene

Ja, så har de senaste dagarna sett ut. Kan se lite körigt ut vid blotta blicken, men faktum är att det varit lata dagar. Förutom igår då. 

K-stin kom och hämtade upp mig på stationen i Lund runt lunch i fredags. Vi åkte ganska direkt mot Ystad och rullade in på parkeringen på Saltsjöbaden en minut över tre.


Vi fick vårt rum, bytte om till spa-utstyrsel och gick ner till relaxavdelningen med en gång.


Vi satte oss i de sköna stolarna med utsikt över havet och det dröjde ju inte många minuter innan jag föll i sömn. Jag är ett roligt sällskap jag! Jag hade ändå sovit på tåget, så pass att jag dreglade, så jag trodde verkligen att jag skulle kunna vara vaken resten av dagen. Men icke. 

Sen badade vi lite, läste lite skvallertidingar, badade lite till och helt plötsligt var det dags för oss att gå och göra oss i ordning för vår trerättersmiddag. Det var ju så mysigt så jag höll på att smälla av. Och fnissigt så klart.


Vi släckte lampan klockan 23 och jag sov som en klubbad (utan att gå upp och kissa en endaste gång!) till klockan ringde 7.40. Vi hoppade i gymkläderna och gick och körde ett pass innan vi intog den utsökta frukostbuffén. Vi fick turligt nog ett bord vid fönstret så vi fick havsutsikt med sol till frullen. Jättefint. 

Vi gick och packade ihop oss, checkade ut och intog sedan utepoolen. Så varmt och skönt det var! Där satt vi och pratade om livet innan vi duschade och packade in oss i bilen. Vi åkte dock inte speciellt långt eftersom jag hade en önskan om att få se hur Ystad egentligen ser ut.


Väl tillbaka i Lund åt vi lite innan vi gav oss ut i affärer. Vi passade även på att gå in i domkyrkan där jag tände två ljus – ett för pappa och ett för morfar – precis som jag alltid gör. 



Sen gick vi hem och drack kaffe innan vi gick på bio.


Vi såg inte Emil i Lönneberga, utan Hundraåringen. 

När vi kom hem tittade vi på film och åt sushi. Så himla gott! 


Söndagsförmiddagen ägnade vi åt att göra klart köksritningen. Sen var det bara för mig att packa ihop mina tillhörigheter och åka hem. 

Jag var hemma i Jula vid halv sju och någonstans där och då bestämdes det att vi skulle åka till Ikea så som igår och köpa vårt kök. Min plan var egentligen att jag och Danne kunde åka och kika lite och prata med dem, men hoppsansa så skulle vi köpa allt och dessutom få med det hem. Och inte skulle vi till Karlstad, som varit mitt förslag, utan till Jönköping. Och med skulle Daniels mamma, pappa och syster. Min lilla utflykt blev plötsligt ett enormt projekt! Men men.. det var som Daniel sa: det är lika bra att få det gjort. 

 Med facit i hand så är det väldigt skönt att ha det gjort. Och det var inte ens en tiondel så jobbigt som jag hade föreställt mig. Visst, det tog tid men satan så smidigt det gick. Ja, vi höll på att inte få med allt hem eftersom vi inte riktigt räknat med att köpa våra två diskmaskiner där. Eftersom vi var fyra personer som hjälptes åt gick allt lekande lätt. Vi hade varsin kärra och så var det helt plötsligt klart! Jag förstår inte hur vi ska kunna återgälda all den hjälp vi fått med flytten och huset, särskilt av Daniels pappa som lagt åtskilliga timmar på renovering. 

Jag gick sist genom kassan och betalade. Det var kanske inte lika lajbans. Eftersom jag betalade vårt nya borrhål också har jag på en och en halv vecka bränt 90000 kronor. Husch! När vi kom hem efter att ha varit bort sammanlagt elva timmar, var vi lite trötta. Snälla mamma hade som tackligt var lagat mat så vi har till våra matlådor den här veckan. Så jag ställde mig och paketerade sju matlådor och gjorde Dannes smörgåsar, packade min jobbväska och gymväska och tog fram kläder till idag innan vi nyduschade slängde oss i soffan. 


Det var faktiskt inte så jobbigt att gå upp och ta sig till jobbet idag som jag trodde att det skulle vara. Det kan ha något med att göra att jag bara har 13 arbetsveckor kvar till den längsta långledigheten på 24 år. Inte för att jag räknar men..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar