fredag 24 juni 2011

Midsommar

Jag började dagen med att ta en välförtjänt sovmorgon. Och efter nio timmars utmärkt sömn var jag en pigg tös, som gick till gymmet och tränade. Efter dusch och frukost gjorde jag några ärenden på stan, innan jag packade väskan och åkte ut till mamma.

Här vankades det sill-lunch. Karin, Matthias och mormor var också här och spisade. Svenne åkte på partaj med sina kompisar. Färskpotatis med sill och jordgubbar med glass till efterrätt. Precis som det ska vara på midsommar.

När jag skjutsat hem mormor igen gick jag och la mig och sov middag. Jag vart så trött. Jag kunde inte hålla mina ögon öppna. Efter min lilla tuppeluring gick jag och mamma ut och gick en lång promenad i skog och mark.

Vi stannade och åt smultron och plockade blommor i dikeskanten. Om vädret hade varit bättre, om solen hade velat titta fram om så bara en liten stund, skulle jag fått värsta midsommarkänslorna. Nu fick jag bara lite av den varan. För hur somrigt är det ändå inte att äta smultron, krypa mellan taggtrådar och gå i kohagen? Lite som en Bullerby-midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar