lördag 28 januari 2012

Mina rutiner och jag

På min väg till gymmet igår stoppade jag in nosen på Ströget där Lena och Sara satt och surplade kaffe. Efter en stund kröp det fram att Lena redovisat för Sara hur hela min fredagseftermiddag skulle te sig, eftersom Lena känner till alla mina rutiner i detalj.

På vägen hem från jobbet handlar jag mat. När jag kommer hem byter jag om och går till gymmet. Sen kommer jag hem och duschar och ilar ner till tvättstugan. Därefter bäddar jag rent i sängen och städar lägenheten. Kvällen tillbringas i soffan med tacos och Danielmys.

Exakt så såg min gårdagseftermiddag ut. Med undantag att Daniel var jourledig så att bäddning, städning och tvättning gick dubbelt så fort eftersom vi var två. Därmed fick vi tid över, och gick ner på stan och kikade i affärer.

Sara berättade att hon minsann känner till min lördagsrutin - att jag går till gymmet på morgonen. Och även denna rutin har jag hållit mig till idag.

Ääälskar mina rutiner. Men hatar när något gör att de rubbas, om det inte är jag själv som väljer att rubba dem. Om jag har en släng av autism? Jovars. Jag har väl blivit smittad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar