måndag 3 november 2014

Sex (inte så) snabba

Igår kväll, när Daniel och jag satt och spelade Bingolotto, sa jag till honom att den här veckan måste blir lugnare än förra veckan. Alltså, det kändes som vi bara flängde runt jag och Sixten. Vi var inte hemma en endaste dag. Det är ju såklart jag själv som planerar och bokar in saker för att jag tycker att det är roligt. Men en hemma-dag behöver vi nog. Eller ja. Det är nog jag som behöver det så jag hinner hålla efter hushållet.

För min egen skull kör vi sex snabba:

1. Inget Öppna förskolan i tisdags eftersom vi hade tid på BVC. Dags för 6 månaders kollen. Sixten fick en OK-stämpel i baken av läkaren. "Fin kille" var utlåtandet. Jag frågade läkaren om han inte tyckte att Sixten var tjock, eftersom det är så många som säger det. Han sa att ett barn inte kan vara tjock innan 2 års ålder. Det finns inget som heter "tjock" när man är så liten. Det skulle jag hälsa alla som säger så. Det är inte ens fett som lagras, utan vätska. Bra att ha en vätskedepå om de blir sjuka. Som en kamel ungefär. Fast kameler lagrar ju inte vätska för eventuella sjukdomar, utan för att de vandrar i öknen. Sixten har ingen vandring i öknen inplanerad så min liknelse var dålig. Det var alltså min liknelse, inte läkarens. Han nöjde sig med att berätta att det är vätska och inte fett som gör att vissa barn har större volym än andra. Och Sixtens volym var perfa. 

Efter BVC var det en mamma-fika med två från massagen. Ytterligare två mammor anslöt. Dessa fyra lärde känna varandra på föräldragruppen. Den grupp som jag skulle varit med i men inte var. Det var fasa trevligt att få vara med dem. Deras barn är ju väldigt jämngamla med Sixten.


2. Onsdag... Vad gjorde vi då? Jo! Jag hade nageltid på förmiddagen. Sixten höll till hos grannen under tiden. På eftermiddagen åkte vi till Lena och drack kaffe innan vi drog vidare in till stan och handlade.


3. I torsdags åkte vi till Karin i Töreboda och gick på torget. Jag insåg i onsdags, när Sixten spytt ner sin ena raggsocka, att han bara har ett par. Så kunde vi inte ha det, så jag köpte två nya par på torget. Med hem fick också tre par strumpbyxor till Sixten följa.

På kvällen var det åter dags för power. Jag crossade innan och jag höll på att spy. På riktigt. Väldigt nära var det. Och under passet var det likadant. Det gick så jävla dåligt alltihopa. Och det gjorde mig sur såklart.


4. I fredags fikade jag (och Six såklart) med Elin som var hemma från Karlstad. Vi konstaterade att det var åratal sedan vi sågs sist och typ lika längesedan vi hördes. Det var när hon förstod att jag var lika höggravid som hon som hon drog iväg ett mess. Hon fick en liten tjeja i juni. Så söt!

På kvällen kom mina syskon hit och vi åt Halloween-pizza och tårta som traditionen säger.


5. I lördags fick jag sovmorgon. Det behövde jag verkligen kände jag då. Jag tycker ju att jag inte har så ont av att gå upp med Sixten på mornarna. Jag vaknade av mitt alarm klockan 8. Då gick jag upp och åt en portion av Sixtens gröt. Jag smygsmakar ju när jag kollar av värmen när jag matar honom och den verkar så god. Och det var den. Om jag fick bestämma skulle jag äta den gröten hela dagarna alla dagar. Sen drog jag och tränade. Jag grämde mig innan eftersom det var så pissigt i torsdags. Men i lördags gick det lätt som en plätt och jag ökade till och med vikterna på vissa muskelgrupper.

Jag kom hem, duschade och gjorde mig i ordning och sedan åkte vi till Gudhem och firade Daniels mamma.

6. Igår följde jag med mamma, min morbror och hans fru till kyrkan. Eftersom det var Allhelgona tände de ett ljus för mormor.

Jag påbörjade mitt skapande av ett ramkollage. Jag har tittat på hur många som helt i hur många affärer som helst, men har inte hittat någon som passar mig. Så jag ska göra en egen. Man kan ju sätta upp alla ramar var för sig, men fatta alla hål som blir i väggen.. No bueno.


På eftermiddagen rullade Sixten ur sängen ner på golvet medan vi satt nere och åt. Jävel, vad snabb jag var upp. Jag svepte undan Karin med hela min arm och katten blev så rädd för mig att han låg platt som en pannkaka på golvet med benen rakt ut åt sidorna. Och min puls! Vilket adrenalinpåslag jag fick. Sixten skrek och grät en liten stund och sen var det inget mer med det. Men fy vilken dålig förälder jag kände mig som. Sämsta ever.


Ja, förutom detta har jag gått tre och en halv mil, 


städat, tvättat, bytt i sängen och allt sådant där annat. Städningen har dock kunnat gjorts mer noggrant. Men det får bli den här veckan.

Ja, den här veckan har jag tre saker på min lista.
  1. Köpa Fars dag-present till Daniel
  2. Åka till Lantmäteriet
  3. Städa huset ordentligt
Jag har redan bockat av den första punkten och imorgon klockan 15 ska jag till Lantmäteriet. På onsdag kanske jag kan städa till det då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar