torsdag 21 augusti 2014

Första löprundan

Som jag längtat efter att få ta den där löprundan. Hela förvåren svor jag tyst åt de som stod inne på löpbandet på gymmet, när de kunde springa ute i friska luften, när jag själv bara kunde stå på crossen. Och så idag, gjorde jag slag i saken.

Jag var uppe med Six vid klockan sex - gav honom mat, gjorde hans morgontoalett, åt en halv portion gröt och drack kaffe. Sen gick vi och la oss igen och sov frukost. Halv nio vaknade han och vi låg och pratade till klockan nio då Daniel gick upp och gav honom hans andra frukost. Jag gick också upp men hoppade i träningskläderna.

Herregud, jag har inte sprungit sedan den 27 oktober såg jag i min logg. Och då måste jag lunkat fram med tanke på tiden. Jag minns att jag var livrädd att bebben där inne skulle ramla ut när jag sprang, förmodligen därför den dåliga tiden. Och sen slutade jag springa.

Tanken med min löprunda idag var att bara känna på hur det kändes. Min kropp är inte alls vad den var BS. Den knakar och brakar och låser sig. Jag litar inte på den för fem öre. 

Första kilometern gick bra. Sen undrade jag varför i hela fridens namn jag längtat efter det där. Men jag kämpade på med blodsmak i munnen och träningsbrallan halvvägs ner på skinkorna.


Jag har inte vägt så lite som jag gör nu sedan jag gick på gymnasiet. Mina muskler har förtvinat efter fyra månaders inaktivitet. Och den senaste veckan har jag gått och tittat på min platta hängröv och tänkt att det är dags att ta tag i träningen nu. Anledningar till att mina träningsbyxor inte satt uppe, tänker jag..

Summa summarum: min första löprunda var asjobbig (höll på att kräkas när jag kom hem) och jag fick såklart världens sämsta tid. Men å andra sidan höll min kropp och jag fick inte framfall, som var min största skräck. Det kan liksom bara bli bättre nu, och bara jag får träningsvärk imorgon är jag nöjd.

När Daniels semester är slut nästa veckan är fan min detsamma. Då ska jag ta tag i det hela. Då är Six fyra månader och det är på gränsen att jag kan skylla på att "jag faktiskt har fött barn nyss". Ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar