tisdag 4 mars 2014

Fettisdagen minus fett

Oj oj, vad den här dagen har varit intensiv. Jag var på jobbet redan kvart över sju imorse för att hjälpa till att förbereda åttornas branchfrukost. Vi kokade ägg, kaffe, dukade upp och diskade till och efter cirka 80 personer. Det var inte så bara, men det flöt på bra.

Efter branchfrukosten hade jag lektioner med fem minuters mellanrum och 35 minuters lunch. Och däremellan någon gång dog min jobbdator en stilla död. Det är ju typ det värsta som kan hända. Den har varit lite krasslig ett bra tag nu, men idag var alltså stunden kommen för den apparaten.

Efter jobbet åkte jag till stan och uträttade lite ärenden. Bland annat köpte jag det där armbandet jag önskat mig av Svenne och Johanna. Jag utnyttjade inte ens halva presentkortet jag fick, så jag kan shoppa mer.


När jag kom hem tog jag mig an dörrkransen. Jag har stört mig på den varje gång jag gått in genom dörren. Det är ju bara för mycket att tomten satt kvar ända in i mars månad. Jag gav mig ut i skogen och plockade lite ris, letade fram mitt påskpynt ur en flyttlåda uppe i förrådet och satte mig och gjorde en påsk-krans istället. 


Det tog mig evigheters evighet att få till de där rosetterna. Jag höll på att bli galen! Men skam den som ger sig. Nu sitter den på dörren och det känns mycket bättre i själen nu. De där kycklingarna kommer la sitta kvar till midsommar..

När jag fått till kransen hoppade jag i målarklänningen och målade spjälsängen en andra och sista gång. Igår beställde jag madrasser, så nu är projektet "spjälsäng" så gott som klart.

Idag är det fettisdagen och då får man äta hur många semlor man vill och kan. Jag tog fram en semelbulle ur frysen imorse innan jag åkte till jobbet, men jag har inte gjort något mer med den. Jag är ensam hemma, eftersom Danne jobbar, och det känns lite mobbat att sitta och äta semla i ensamheten. Så det blir ingen semla för mig idag.

Nu ska jag göra mig klar för sängen. Ska bara plocka fram kläder till imorgon först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar