tisdag 9 oktober 2012

Jag - en höstälskare

Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att sola och bada. Därför är det lätt att tro att sommaren är min favoritårstid. Men så är det otroligt nog inte. 

Visst, jag ogillar inte alls att det är ljust när jag stiger upp när jag går till sängs. Jag ogillar inte heller att gå till hamnen och äta glass eller grilla och dricka rosévin en härlig sommarkväll. Och naturligtvis finns det inget bättre än att sola min kropp och sedan svalka den i vattnet.

Men trots detta får inte sommaren mig att känna som hösten gör. Jag älskar hösten! Den ger mig pirr i magen.

Det finns inget bättre och finare än en solig höstdag. Luften är frisk och så syrerik att ett djupt andetag får blodet att rusa i kroppen. Just höstluften - den är ljuvlig. För att inte tala om ljuset. Visst, det är mörkt när jag stiger upp och när jag går till sängs. Men ljuset som blir när solen stiger genom morgondimman är oslagbart. Och alla vackra färger på löven!


Och visst, hösten innebär även regn och rusk. Det är då man med gott samvete tänder ljus, burrar ner sig i soffan och tittar på en film. Eller myser ner sig i sängen med en bok och lyssnar på regnet som smattrar på rutan.

För att inte tala om att hösten är en förfest innan julen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar