torsdag 28 juli 2011

Bra torsdag

Vilken jättebra dag jag har haft. Jag tog sovmorgon och vaknade klockan halv 9. Det är bra för att vara jag. Daniel jobbade i Stenstorp och kom därför hem på sin frukostrast och gjorde mig sällskap. Vi åt äggfrukost ute på altanen. Det var toppen.

Medan Daniel drog och jobbade tillbringade jag förmiddagen i solen. När det närmade sig lunch mulnade det på, vilket jag tyckte var ganska bra eftersom jag skulle in och göra middag. Köttfärssås fick Daniel serverat när han kom hem på lunchrasten.

Efter lunch åkte jag hem till mamma. När jag var hemma i tisdags såg jag att klarbärsträden var fulla med bär. Helt sjukt mycket bär. Och jag som är helt besatt av körsbär. Jag ville göra körsbärssaft. Så vi bestämde där och då att vi skulle plocka som idag.


Tillsammans plockade vi 20 liter. Vi sköt lite på saftgörandet och frös alla bären. Saften skapar vi nästa helg.

Istället klättrade Svenne och jag upp på taket och tog bort mossa och annat bös som hindrar att regnvattnet rinner dit det ska. Där uppe var det högt vill jag lova. Jag är höjdrädd men Svenne är ännu ner höjdrädd än jag. Jag garvade mest och sa att Svenne såg ut som en uggla där han satt på helspänn, stel som en pinne.

Och så härmade jag hur en uggla låter. Svenne visste inte om han skulle skratta eller bli förbannad.

Sen gav jag mig ut på en löprunda. Om det inte hade varit för ett jäkla skavsår i hålfoten hade jag kunnat springa hur långt som helst. Det var en bra dag för löpning. Härligt härligt, inte alls besvärligt. Förutom skoskavet då.

Efter min runda gick Svenne och jag ner till sjön och tog ett kvällsdopp. Det var svalkande för mig som var apvarm, men aningen kallt för Svenne. Mitt hår är jättelent och mjukt efter att jag tvättat det i sjön. Det luktar schampo och sjö. Precis som när jag var liten.

Nu sitter jag i soffan och tittar på Ernst. Jag har precis blivit serverad en utsökt kantarellsoppa. Mumma. Mina ögonlock är tunga. Jag får nog gå och lägga mig snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar