tisdag 31 maj 2011

Jag behöver en mustasch

Pigg. Jag har varit pigg idag! Jag har varit på ett strålande humör hela dagen. Förutom ett inre vansinnesutbrott som fick mig att lämna klassrummet så jag inte skulle göra eller säga något högst olämpligt. Det hjälpte inte att ta djupa andetag och tänka att "barn föds oskyldiga, barn föds oskyldiga, barn föds oskyldiga". Men på det stora hela har jag varit lite mindre mormon idag än i går och förrgår. Det är bra. Ock så är det ju inte måndag idag. Bara det är en sak jag är glad över.

Jag ser nu att jag skrev "och" med "k". Det är ytterst sällan och sensationellt. Så jag låter det stå kvar. Som ett bevis på att min svenska blir sämre och sämre för varje dag som svenska som andraspråks lärare.

På tal om mitt språk så kom jag förut idag på en afasi-sägning jag gjorde i söndags. Jag sa till Daniel att "jag behöver en mustasch". Som tur var hade vi radion på så pass att han inte hörde vad jag sa. Men jag började skratta så jag var ändå tvungen att berätta vad jag sagt. "Jaha. Vad behöver du en mustasch till?" undrade Daniel flinande då.

Och igår när jag pratade med Ingela sa jag "Saam och Doran" istället för "Soran och Daam". Ingela höll på att bryta ihop av skratt. Fast det är nog bara roligt när man vet att det är namn på elever vi har, och vet vilka de är. Jag kanske borde söka för det här. Afasin, menar jag.

Annars då? Jo, på vintern är jag väldigt glad att jag inte har ett jobb där jag tvingas vara utomhus. Men dagar som denna tycker jag inte att det är lika party. Jag har tittat på solen genom fönstret och stuckit jag ut huvudet genom det. Det har varit varmare ute än inne idag.

Nu har jag städat min lägenhet skinande ren och bytt i sängen. Det var mitt måste idag. Fifan, vad det såg ut. Det var nästan så jag skämdes när min granne var här med garagepappren förut. Men idag kom han inte mitt i min kräkning i alla fall. Som han gjorde förra veckan. Nu när jag är klar med mitt måste ska jag gå ut och känna lite på värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar