måndag 11 oktober 2010

Mamma- och Julasugen

Under hela förra veckan längtade jag hem till Jula. När jag gör det brukar jag ta bilen och åka hem. Men jag hann liksom inte med det. Det stod inte högst på min prioriteringslista. Och som alltid har mina dygn alldeles för få timmar.

Men inte nog med att jag längtade hem. Jag längtade efter mamma också. Jag ringde till henne varje dag och ibland flera gånger om dagen. Bara för att prata lite. Kolla vad hon gjorde. Jag ringde så fort jag kom på något jag behövde fråga om, fast det gott kunde vänta.

Så jag vart glad när det framkom att mamma skulle vara hemma från söndag till tisdag. Det innebar att jag kunde spendera min helg som jag planerat och åka till Jula idag efter jobbet istället.

Fast jag var trött och suckig hoppade jag in i affären och köpte med mig kvällsmat. Och var sin triss-lott. Det är roligt att skrapa och man kan ju faktiskt bli rik om man har tur. Det hade vi inte. Men vi var glada ändå.

Så med facit i hand passar det ganska bra att vara febrig just idag. För ingen tar hand om en sjukling så bra som mamman till den sjuka. Mamma har köpt en ny halsduk till mig som jag fick idag. Den är likadan som den Karin köpte till mig, fast en annan färg. Jag tokgillar dom båda. Dessutom blev jag väldigt glad när jag fick två lotionflaskor inslagna i ett fint paket. Och jag har inte ens namnsdag. Gladare vart jag när jag gick in i mitt rum och hittade detta på skrivbordet.

Min snälla mamma. Tusen tusen tack så himla mycket! Det är ju inte så konstigt att jag längtar efter och saknar henne som en dåre emellanåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar