fredag 12 september 2014

En effektiv fredag

Idag har jag haft en sådan där effektiv dag. Jag kan tro att det byggts upp en liten energi-depå under de dagar den här veckan när jag knappt lyft ett finger på grund av förkylningen.

Vi vaknade halv sju och efter att ha pussats och myst fick Sixten sin frukost. När han ätit och fått kläder på sig bäddade jag ur våra sängar, la in (och startade) en tvätt i maskinen, tog på mig träningskläder, bäddade ner Sixten i vagnen och gav mig ut på en promenad.

Jag gick samma runda men på en kvart längre. Jag gick förvisso inte så fort som jag brukar, men jag fick stanna och ta ut stenar ur skorna flera gånger. Lyckades också med bedriften att tappa min iPhone i asfalten två gånger utan att den sprack.

Sixten somnade nästan direkt och fortsatte sedan att sova ute i vagnen. I en evighet. Jag hann äta frulle, hänga tvätten och lägga in en ny, bädda i våra sängar och dammsuga nedervåningen. Jag trodde att vår babyvakt gått sönder och han låg där ute och skrek i högan sky. Men genom fönstret såg jag att han sov. Då tänkte jag att han kanske dött, så jag var tvungen och gå ut för att se om han andades. Det gjorde han.

Så jag fortsatte greja här inne. Satte nya tassar på våra köksstolar och började dammsuga övervåningen. Men sen vaknade Six och skulle äta.

Mätt och belåten höll han mig sällskap medan jag dammsög klart och städade toaletterna.

Jag hängde tvätten och la in en tredje. Sen gjorde jag efterrätten till morgondagens kräftskiva. Blåbärscheesecake med smulpajs-topping. Ja, det tog lite lång tid för jag underhöll Sixten under tiden. 


Sen helt plötsligt skulle han visst sova igen, och då passade jag på att riva osten till morgondagens ostpaj. Barnet vaknade inte av att jag använde köksassistenten till detta. Han är lik sin far helt klart, vaknar inte i första taget.

När klockan var 14 hade jag hängt min tredje tvätt, diskat upp allt i köket och målat tånaglarna.

Sven kom hit och drack eftermiddagskaffe. Tänk att jag har haft syskon här två dagar i rad. Gudars, så trevligt!

Jag har vikt tvätten och nu återstår endast en dusch för mig. Sen tar vi helg!

Och behöver jag säga att min själ är överlycklig över tom tvättkorg, rena sängar, fina naglar och ett nystädat hus? Fredagsmys deluxe. Och så tacos och lite rödvin på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar