fredag 27 juni 2014

Dusch-projekt

Jag har i flera veckor tänkt att "nästa gång det blir dåligt väder ska jag ta tag i duschen". Men varje gång det varit dåligt väder har jag istället hittat något annat, mer akut, att göra än att städa duschen. Idag öser regnet ner och jag skulle tiotusen gånger hellre sätta mig och nöta en serie eller så, men nu har jag ändå förmått mig att påbörja städningen. Duschen är för tillfället helt dränkt i rengöringsmedel. Gudars, vad tråkigt. Sist jag skulle rengöra duschen var jag höggravid och mamma kom till min räddning, för inte skulle jag behöva ligga där på alla fyra och skrubba med min stora mage. Mamma - var är du? Mage - var är du? 

Idag är det första dagen på Daniels semester. Eller om han kanske är föräldraledig.. Jag vet inte vilket. Ledig är han i alla fall. Från sitt vanliga jobb. Han är ändå inte hemma idag då han jobbar extra. Heela dagen ska han vara borta och kommer hem först inatt. Men sen så! Sen ska vi vara hemma. Hela familjen. Hela sommaren.

Jag har två önskemål inför dessa dubbellediga månader. 
  1. För det första så skulle jag vilja sova en hel natt. Och då menar jag verkligen en hel natt. Inte vakna av att nappen behöver stoppas in eller av att Sixten skriker trots att Daniel har gått upp med honom. Jag tänker mig typ sova någon annanstans. Ta in på hotell. Eller sova i mormors hus.
  2. För det andra skulle jag vilja åka och shoppa. Tillbringa en dag i Skövde och bara strosa i affärer. Det vill jag göra.
Lagom till ledigheten har jag skrivit en att-göra-lista. På den listan finns för närvarande 26 punkter. Allt har med renoveringen att göra. Det mesta är sådant där småtjafs som inte blivit gjort: lister här och var, rullgardiner och några lampor. Vi skulle kunna beta av den där listan på en vecka.

Jag visade listan för Daniel när han kom hem från jobbet en dag. Han ba "jag tänker inte göra en sak på den där listan" var hans reaktion. Jag ba "ska vi slå vad?" Ha! Vi får väl se.

Nej, nu ska jag återgå till mitt dusch-projekt medan Sixten sover så gott i vår säng. Han ligger där som en kung. Med strumpor på händerna. 


Han sover bäst i vår säng och jag hoppas att han sover länge nu. För i eftermiddag ska vi på babymassage. Och då var de tvungna att vara vakna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar