söndag 24 april 2011

Min påskafton

Min påskafton var så himla himla bra. Här kommer den i bilder:



Vi åt påskmiddag ute i solen. Jag tror det är första gången det händer. Hela fantastiska släkten samlad. Jag älskar't!

Vi letade givetvis efter påskägg som Bettan gömt. Jag letade och letade och letade.




Men jag kunde inte hitta mitt.

Alla andra hittade sina ägg. Jag blev butter. Och hängde läpp. Sen fick jag en ledtråd och hittade mitt godisägg. Då blev jag glad.

Karin, Sven och jag tog några fulkort. Jag skrattade mig fördärvad. Jag skrattade så jag fick ont i magen och kinderna. Det här är det minst fula vi tog.

Vi tog även ett finare kort. Av någon anledning känner jag att jag måste ta kort på allt och alla ifall nån dör imorgon. Det är en konstig tanke jag lagt mig till med. Den får jag arbeta bort. Men för tillfället känns det bra i min själ att vi har ett fint nytaget kort på oss syskon. Utifall nån av oss skulle förolyckas imorgon dag.

Innan vi gick in kollade vi korna, tjuren och kalvarna.


Först hade Karin själv svårt att särskilja sig från korna, men sen tittade vi närmare och fick se att hon såg ut som ena riktig moviestar i kvällsljuset.

När vi kom in gjorde vi äggtoddy.


Det var göttans. Allt precis enligt traditionen. Tyvärr eldade vi ingen brasa i år, eftersom det är så torrt. Jag försökte hetsa Bengt att göra det ändå. Jag erbjöd mig till och med att betala brandkåren om de skulle vara tvungna att komma till oss. Han sa att jag kunde gå och tända på om jag ville. Men det kändes inte som att jag var rätt person för det jobbet. Istället drack vi kaffe och åt en påskbakelse.

Jag avslutade kvällen med att sitta i min morbrors knä och mysa. Precis som jag gjort under hela min uppväxt. Bra påskafton!

1 kommentar:

  1. Låter som en toppen Påsk vännen!
    det har vi oxå haft men nu sitter jag i bilen hem ist för i fina vädret, liten surt :-(
    Ses på tisdag :-)

    SvaraRadera