torsdag 22 maj 2014

Något av en trädgårdsdag

Vilka härliga dagar det varit! Idag har det till och med luktat sommar. Helt fantastiskt. Jag passar såklart på att vara utomhus så mycket som det bara går. Dock har jag inte legat speciellt mycket i solen då jag haft en son som varit smått onöjd.

Men idag sa jag till Sixten på skarpen att om han inte skärpte sig så skulle jag ta hans barnbidrag och betala en spraytan. Jag ska ju för sjutton på bröllop snart och har beställt en aprikosfärgad klänning. Då kan man inte vara en blekfis. Men som Daniel sa idag när han kom hem och jag beklagade mig: "staten betalar inte dig för att vara hemma så du kan ligga i solen." Nej, staten betalar mig för att jag ska vara hemma och ta hand om Sixten.

I förmiddags kom min snälla morbror och rättade till lite i trädgården där brunnsborrarna lämnat ett smärre kaos efter sig i höstas. Det är sannerligen bra att ha grävmaskinister i släkten. Det som skulle tagit oss dagar och svett tog inte så lång tid för Bengt och jag tror inte ens att han vart varm.


I eftermiddags åkte jag och mamma till trädgårdsmästaren och köpte blommor. Sixten tyckte det var tröttsamt att handla i värmen.



Trädgården här är något eftersatt eftersom vi renoverat som tokar. Ett litet steg att få fint var att ta bort de vissnade påskliljorna och plantera nya sommarblommor.



När Daniel kom hem lämnade vi Sixten med mamma och  åkte och storhandlade. Det ekade verkligen tomt i våra kylskåp. Skönt att de nu är påfyllda och att jag slapp handla ensam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar