tisdag 1 maj 2012

Sköna maj, välkommen!

Igår var det Valborgsmässoafton. Det var inget som uppmärksammades i detta hushållet. Tyvärr, måste jag tillstå att säga. Jag var bjuden till Ananthi för att grilla och dricka vin, och jag och Daniel hade även pratat om att åka till Odensåker och titta på elden. Men jag kände mig inte piggelin, så vi vart hemma. Vi gick och hyrde film och bänkade oss i soffan hela kvällen. Inte så himla party, men det var liksom bara det jag mäktade med. 

Idag strålade solen när jag slog upp mina blå. Efter att ha legat och dragit mig i en halvtimme var jag tvungen att stiga upp, duscha och äta frulle. Jag och Andréa hade bestämt träff för att tillsammans gå på marknaden. Vi mötte upp i det fantastiska vädret och spenderade förmiddagen med att gå runt och kika, inhandla det obligatoriska marknadsgodiset och Antons traktorballong. Jättemysigt hade vi, och det kändes nästan som att vi gick på högstadiet igen.

Då mamma var i stan passade jag på att åka med henne ut till Jula. Jag upptäckte nämligen igår att jag tagit fel på examinationsuppgiftens inlämningsdatum. Den ska inte vara inskickad förrän nästa onsdag. Tur att jag tog fel åt rätt håll så att säga. Därför kunde jag med ganska gott samvete tillbringa eftermiddagen i solstolen. Och vad gjorde jag där? Jo, sov såklart. Men som vi säger i alla tänkbara situationer: Solen tar ändå.

 Det var gott. Skönt också med ett miljöombyte. Jag har varit ledig i fem dagar och har knappt varit utanför dörren, än mindre hållit ögonen öppna. Det var också gott att få lite mammakärlek och mammaompysslande. 

Det är ändå något visst med att vara ute i Jula i dessa tider. Grönskan och blommandet blir så påtagligt. Det är på landet jag vill vara. Det bara är så. Stadstjej på hösten och vinter. Landstjej på våren och sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar