söndag 27 maj 2012

Lördagens

Daniel och jag åkte ut till mamma när vi ätit frulle. Eftersom det var lite molnigt passade vi på att göra lite nytta. Vi gjorde skurade och gjorde rent vinterdäcken, tvättade utemöblerna och spolade bort all pollen från altanen och gjorde den sommarfin. Lagom till vi var klara sprack solen upp så vi intog varsin solstol och tillbringade eftermiddagen däri. 

Mamma bjöd på middag som vi intog ute på den fina altanen i de nytvättade möblerna. Mumsigt och fint att sitta och titta ut över sjön. Idylliskt.

Sen återgick vi till solandet och drack eftermiddagskaffet där. Jag hade köpt med mig jordgubbar som satt som ett smäck. Som alltid.

Innan vi åkte tillbaka in till stan sådde mamma och jag rädisor och dill. Jag haffade med mig syrener som nu står på köksbordet och doftar ljuvligt. När jag inte kan vara ute i våren får jag ta med mig våren in.

När vi varit och handlat en snabbis satte vi oss en liten stund ute och jag hällde upp och smuttade på ett glas vin. Precis som en sommarkväll. Ja, det gäller ju att njuta av alla stunder så mycket man bara kan.

Sen åt vi räksmörgås och satte oss för att titta på Eurovision. Eftersom det är lördag får man äta lördagsgodis. Jag har varit så nyfiken på den nya Ploppen med geléhallon. Jag hade verkligen hoppats att den skulle smaka illa, men den var alldeles alldeles underbar. Skit också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar