onsdag 12 september 2018

Min lille sjukling

Idag har Sixten och jag varit hemma. Igår hostade han och snuvan rinner och mellan sina röja blir han helt slut. Han kan ju verkligen inte hålla sig stilla. Daniel och jag tänkte att han behövde i alla fall en dag till hemma. Så så fick det bli. 

Min lilla gosegris. Inatt har vi fått sova utan några större hostattacker och ingen är väl gladare för det än jag. 

Han somnar alltid i sin egen säng, men förr eller senare kommer han in till oss. Igår var det förr. Jag hade inte ens gått och lagt mig själv. Men han somnar om i vår säng direkt, så jag kröp ner hos honom igår när det var dags för mig att sova. Jag tycker det är såååhå mysigt att krypa ner hos honom. Jag skulle kunna ligga och titta på honom tills jag döden dör. Finns det något fridfullare än ett sovande barn?


Eftersom det regnade när vi vaknade bestämde vi oss för att baka bullar när vi ätit frulle. Sixten är, trots sjukdom, väldigt aktiv. Det är svårt att hitta en sysselsättning han uppskattar som ändå är någorlunda stilla. Att baka var mycket uppskattat.



För att jag inte skulle bli helt galen tog Jesper en paus i sitt pluggande och lekte med Sixten medan jag gav mig ut på en springtur. Det var precis vad jag behövde. Så frisk luften var idag. Jag sprang på en väldigt bra tid. Roligt för mig!

Jag var så inställd på att åka och jobba imorgon, eftersom Sixtens hosta blivit bättre. Jag har gjort godisar till personalfikat imorgon och allt. Men så helt plötsligt idag klagade Sixten att han hade ont i örat. Dessutom hade han feber, något han inte haft under hela sin förkylning. 

Jag ringde till vårdcentralen, eftersom läkaren senast sa att Sixten måste ha en väldigt hög smärttröskel och att vi skulle ta hans klagan på största allvar. Men på VC sa de att jag skulle ge Alvedon och avvakta, men att han troligtvis hade öroninflammation. Blir det inte bättre om tre dagar eller om det börjar rinna ur örat då trumhinnan spräckts ska jag höra av mig igen. Jag ba.. okej.

Så det blir till att vara hemma imorgon också. Då kanske vi ska ta och gå ut lite i alla fall. Sixten klättrar på väggarna. Bokstavligt talat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar